Sıkılaşma devam edecek! FED Başkanı Powell açıkladı

FED Bakanı Powell, ekonomide beklenmedik olaylarla karşılaştıklarını açıklarken, enflasyonu düşürmek için ellerindeki tüm gücü kullanacaklarını belirtti.

Sıkılaşma devam edecek! FED Başkanı Powell açıkladı

Geçtiğimiz günlerde yüksek enflasyonla müdahale etmek için FED politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3-3,25 seviyesine çıkardı. FED'in gerçekleştirdiği son üç toplantıda faiz kararında 75 baz puanlık bir artış gerçekleştirildi.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, "Salgın Sonrası Ekonomiye Geçiş" temasıyla düzenlenen "Fed Dinliyor" etkinliğinde konuşma yaptı

Sıkılaşma devam edecek! FED Başkanı Powell açıkladı - Resim : 1

FED tüm araçlarını kullanmaya hazır

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan FED Başkanı Powell, son zamanlarda ekonomide alışık olmadıkları zorlu dönemden bahsederken, politika yapıcılar olarak tüm güçlerini ve araçlarını kullanmaya hazır olduklarını açıkladı.

Küresel çapta yaşanan bu zorlu dönem hakkında konuşan Powell, "Olağan dışı bir dizi ekonomik aksaklıkla uğraşmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Powell, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada ekonominin yavaşlamasını ve istihdamda geriye düşmeyi bile göze aldıklarını açıklarken, bu durum ABD vatandaşları için acı verici sonuçları olabilir mesajı verdi.

Düzenlenen 'Fed Dinliyor' etkinliği ve bunun gibi toplantıların ABD ekonomisinin 'yeni normali'ni şekillendirmesinde yardımcı olacağını belirten Powell, enflasyonu düşürmek için faiz artışlarının devam edeceği sinyalini verdi.

Etiketler