Migros 25 adet mağaza için devir sözleşmesi imzaladı

Migros Ticaret Anonim Şirketi tarafından bugün KAP'a mağaza devirleri hakkında açıklama yapıldı.

Migros 25 adet mağaza için devir sözleşmesi imzaladı

Migros Ticaret Anonim Şirketi tarafından bugün KAP'a mağaza devirleri hakkında açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre şirketin stratejik hedefleri doğrultusunda; satıcı tarafından Giresun ve Trabzon illerinde işletilmekte olan 25 adet mağazanın kiracılık hakkının ve kira sözleşmelerinin, sabit kıymetleriyle beraber Migros'a devri için sözleşme imzalandı.

Migros hisseleri (MGROS), Cuma günü en son 35,92 TL'de fiyatlanırken bugün 37,06 TL ile açıldı.

Açılışta en düşük 36,52, en yüksek 37,24 TL'yi görürken günün geri kalanında yatay seyir izledi.

Açıklamanın yapıldığı sırada pozitif seyretmeye devam eden hisseler, Türkiye saatiyle 15.03'te yüzde 2,7 pozitif seyretti. Gün içerisindeki hareketi de 37,24 - 36,42 aralığında gerçekleşti. Haftalık bazda yüzde 5,73 değer kazanan hisseler aylık yüzde 17 artış gösterdi. Yıllık bazda yüzde 6,5 geriledi.

Ay-Mar Ticaret Limited Şirketi ile Migros arasında imzalanan anlaşmada devre konu 25 mağaza içinden devir koşullarını yerine getirmeyen mağazaların varlığı durumunda, bu mağazaların Migros'a devrinin gerçekleşmeyeceği aktarıldı.

Yapılan açıklamada aynı zamanda devir işlemine yönelik izin alınması için Rekabet Kurumuna bugün başvurunun yapıldığı ve devir işlemlerinin Rekabet Kurulunun izninden sonra gerçekleşeceği bilgisine yer verildi.

Etiketler