Memecoinler için uyanış ne zaman?

Memecoin'ler bazı kripto müritlerini zengin etti. Ama bu ne kadar devam edebilir?

Memecoinler için uyanış ne zaman?

Dogecoin, Shiba Inu ve Squid Game... sırada ne var. Şu anda hiçbir konu, açıkça hiçbir faydası olmayan kripto para birimlerinin yükselişinden daha sıcak gündemi oluşturmuyor. Onlara yeterince erken yatırım yapanlar bugün zengin. Peki DOGE, SHIB and Co.'nun arkasında ne var?

Dogecoin sadece bir şaka

Dogecoin 2013 Jackson Palmer'dı ve Billy Markus piyasaya sürüldü . Daha önce yazılım üreticisi Adobe'de pazarlama müdürü olarak çalışan Jackson Palmer, DOGE'nin sınırlı kullanımını hiçbir zaman gizlemedi: "Başlangıçta birkaç gün boyunca bu parayı nasıl gülünç hale getirebiliriz diye beyin fırtınası yapıyoruz" dedi.

Memecoinler için uyanış ne zaman? - Resim : 1

Ancak bu arada, kurucular kaçtı. Hala Dogecoin tutup tutmadıkları bilinmiyor. Ancak projeden ayrılmadan önce madalyonun para politikasını değiştirdiler. Çünkü logosunda sınırda şüpheli Shiba Inu bulunan madeni para başlangıçta deflasyonist bir para politikası izlese de, arz programı enflasyonist bir programa değiştirildi. Bu, blok başına ağa 10.000 DOGE geldiği anlamına gelir.

Blok süresi: bir dakika. Tedarik Başlığı: Sonsuz. Şu anda dolaşımda yaklaşık 131 milyar Dogecoin var. Dogecoin'in en büyük on kripto para birimi arasında en enflasyonist olanlardan biri olması şaşırtıcı değil. 

Shiba Inu

Shiba Inu, aynı zamanda DOGE logosunu da süsleyen Japon köpek ırkını model alıyor. Bununla birlikte, orijinalin aksine, SHIB bir sert çatalın sonucu değildir (Dogecoin, Litecoin'den (LTC) bir çatal olan Luckycoin'den bir çatal kullanılarak oluşturulmuştur), ancak Ethereum'dan gelen ERC-20 belirteç standardından gelir. Açıkçası, SHIB bir madeni para değil, bir jetondur.

Memecoinler için uyanış ne zaman? - Resim : 2

Shiba Inu'nun doğuşu sırasında, bir trilyon madeni para üretildi (tüm dolaşımdaki arz) Ancak bunun yarısı yandı, bu yüzden şu anda yaklaşık 500 trilyon para birimi dolaşımda. Bununla birlikte, DOGE'nin aksine, SHIB'de, Shiba Inu'ya ek olarak, LEASH ve BONE (woof!) jetonlarını da içeren en azından bir ekosistem gibi bir şey var. Bunlar, bahis ödülleri olarak hizmet eder. 

Etiketler