Evergrande iflas ettiğini açıkladı

Çinli emlak devi iflas ettiğini resmen duyurdu.

Evergrande iflas ettiğini açıkladı

Çin'li emlak devi Evagrande iflas ettiğini resmen duyurdu. 

Bugün içinde ödemelerini yapmaması halinde temerrüte düşeceğini gün içindeki haberlerimiz ile duyurduğumuz Evagrande emlak şirketi az önce şok bir kararla iflas ettiğini duyurdu.

Birçok çıkış noktası ve elektrikli araç satışı yaptığı bölümü ile  borçları ödeneceği söylenmiş 1 kupon ödemesi yapılmış bu aya dair kupon ödemesinin son gününün ortasında ise iflas ettiğini duyurdu.

China Evergrande Group, 148.13 milyon dolarlık faiz ödemesini temerrüde düşürdü. Evergrande'nin tahvillerine yatırım yapan Deutsche Marktscreening Agentur (DMSA), şimdi şirkete karşı iflas davası hazırlıyor.

DMSA tarafından yazılan bir mektupta, Çinli gayrimenkul geliştiricisinin global yatırımcılara yapılan faiz ödemelerinde tekrar temerrüde düştüğü belirtildi. DMSA, web sitesine göre yatırımcılara yardımcı olmak için şirketler hakkında piyasayla ilgili bilgileri değerlendiren bağımsız bir veri hizmetidir.

DMSA, Evergrande'den herhangi bir faiz ödemesi almadığını dile getirdi.
DMSA, Evergrande'nin bugün vadesi gelen üç tahviline genel itibari ile 148.13 milyon dolar faiz ödemek mecburiyetinde kalacağını söyledi. DMSA Kıdemli Analisti Marco Metzler mektupta, "Ancak şu en temel kadar tahvillerimizden herhangi bir faiz almadık" dedi. Metzler, "Hong Kong'daki bankaların bugün kapanmasıyla, bu tahvillerin temerrüde düştüğü kesin," diye ekledi.

DMSA, Çinli şirkete karşı iflas davası açmaya hazırlanırken, diğer tahvil yatırımcılarını da katılmaya çağırıyor.

Metzler, "Ancak global finans piyasası şu en temel kadar sallen temeln dev Evergrande'yi çevreleyen mali çalkantıyı dikkate değer bir temel güvenle karşılamış olsa da - şunu da söyleyebiliriz: dikkate değer bir saflıkla - Amerika merkez bankası Fed dün görüşümüzü doğruladı," dedi Metzler. "Son istikrar raporunda, Evergrande'nin çöküşünün global finansal sistem için sahip olabileceği tehlikelere açıkça işaret etti" diye ekledi.

Evergrande, ülkedeki en büyük ikinci emlak geliştiricisi ve Eylül ayı sonunda vadesi gelen yaklaşık 47,5 000 000 dolarlık tahvil ödemelerinin temerrüde düşmesi de dahil olmak üzere hatalı uygulamalarıyla manşetlere çıktı . Ekim ayında, şirketin hisseleri, işindeki çoğunluk hissesinin 5 milyar dolardan fazla satılması sebebiyle bir noktada Hong Kong ticaretinde durduruldu .

Etiketler