Merkez Bankasından faiz indirimi beklentisi yükseldi

Deutsche Bank, TCMB'nin Kasım ve Aralık aylarında 100'er baz puan faiz indirmesini bekliyor.

Merkez Bankasından faiz indirimi beklentisi yükseldi

Deutsche Bank yatırımcılarına ve müşterilerine yolladığı raporda, "Beklentilerden düşük Ekim ayı çekirdek enflasyonun, TCMB'nin cari işlemler dengesinin düzeltilmesine vurgu yapmasının ve bu hafta açıklanan altın ve döviz mecburi karşılık oranları artırımının ardından, TCMB'nin politika faizini ilk öngördüğümüzden daha hızlı düşürmesini bekliyoruz" cümlelerine yer vardı.

TCMB'nin 18 Kasım'da yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında, 16 Aralık tarihinde yapacağı toplantılarda politika faizini 100'er baz puan daha indireceğini tahmin eden Deutsche Bank, yıl sonunda politika faizinin yüzde 14 olmasını bekliyor.

Bilgi notunda, manşet eflasyonun 2022 senesinin ilk yarısında yüzde 20'nin üstünde kalacağı tahminine yer verilirken, 2022 sonunda ise enflasyonun yüzde 16,0 olmasının beklendiği belirtildi.

Geçen ay Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, sene sonu için dolar/TL tahminlerinin 9,75-9,80 dolayında olduğunu ve bu yıl içerisinde 100 baz puanlık bir faiz indirimi daha beklediklerini belirterek, yıl sonunda faizin yüzde 15 olacağını öngörüyordu.

Piyasada da uzmanların yılsonuna kadar 100 baz puan indirim beklentisi bulunuyor.

Bu hafta kurlarda Merkez Bankası indiriminin beklentilerin üstünde olabileceği yorumlanarak yükseliş görülürken, dün de Amerika’de beklentilerin üstünde gelen enflasyon sonrası doların global çapta değerlenmesiyle TL karşısında zirve seviyelerini yeniledi.

PPK toplantısı 18 Kasım’da yapılacak.

(AA)

Etiketler