Merkez Bankası yeni faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yeni faiz kararı açıklandı! 

Merkez Bankası yeni faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yeni faiz kararı açıklandı! 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından reeskont ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranları açıklandı. 2 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazete’de yer alan tebliğe göre vadesine 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reekont işlemlerinde uygulanacak olan iskonto faiz oranı yıllık %14,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı da %15,75 olarak tespit edildi.  

İskonto faiz oranı %14,75  

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası vadesine göre 3 ay süresi kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı %14,75 olurken avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık %15,75 olarak belirlendi.  

Temerrüt faiz oranı %17,25  

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının mal ve hizmet tedarikinde geç ödemelerde uygulanacak temerrüt faiz oranı %17,25 olarak belirlendi. Alınan kararda Türk Ticaret Kanunu uyarınca mal ve hizmet tedarikinde alıcıya yapılacak olan geç ödemelerle ilgili temerrüt faiz oranı sözleşmede ön görülmediği veya ilgili hükümlerin geçerli olduğu hallerde uygulanacak faiz oranı yıllık %17.25 olarak belirlenmiştir.