Merkez Bankası, alım/satıma konu olan dövizleri düzenledi

TCMB tarafından alım-satıma konu olan dövizleri yeniden düzenlenen tebliğ, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Merkez Bankası, alım/satıma konu olan dövizleri düzenledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), alım/satıma konu olan dövizleri yeniden düzenlemeye gitti. Düzenleme bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Türk parasının kıymetini koruma hakkında 32 sayılı karar ile Hazine ve Maliye Bakanlığının bu tebliğine yönelik genelgesine göre, alım/satıma konu edilen dövizler şu şekilde sıralanıyor:

ABD Doları, Avusturalya Doları, Azerbaycan Yeni Manatı, BAE Dirhemi, Bulgar Levası, Çin Yuanı, Danimarka Kronu, Euro, Güney Kore Wonu, İngiliz Sterlini, İran Riyali, İsveç Kronu, İsviçre Frangı, Japon Yeni, Kanada Doları, Katar Riyali, Kuveyt Dinarı, Norveç Kronu, Pakistan Rupisi, Rumen Leyi, Rus Rublesi ve Suudi Arabistan Riyali.

Merkez Bankası, alım/satıma konu olan dövizleri düzenledi... Tebliğ, Resmi Gazete'de yayınlandı

Dolar/TL paritesi sert düştü 

Pazartesi akşamı (dün), akşam saatlerinde 18,36'ya kadar çıkarak tarihin en yüksek düzeyini kaydeden dolar/TL paritesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Lirası'nı özendirme paketi sonrasında tam anlamıyla çakıldı. 

Dolar, Pazartesi günü Kabine toplantısından önce 18 düzeyini aşarak rekor kırmasının ardından TL'yi özendirici tedbirlerin açıklanması ile düşüş kaydederek 12,27 düzeyine kadar geriledi. Kur Salı günü (bugün) sabah saatlerinde yüzde 14'ün üzerinde düşüş göstererek 11,10 seviyesini gördü. 

Dolar kaç TL?

Dolar şu sıralarda 12,25 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

USD/TRL Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.5133
Satış 32.5187
Değişim -0.0307%
Son Değer 32.516
En yüksek 32.5881
En düşük 32.4062
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler