Dolara gece operasyonu!

Dolar'da bir gecede yüzde 20'den fazla düşüşün yaşandığı Dolar / TL paritesinde tüm gece boyunca düşüş devam etti.

Dolara gece operasyonu!

Dolar Neden Düştü?

Dolar / TL paritesinde düşüşün yaşanmasındaki en büyük ana neden Cumhurbaşkanı'ndan ihracatçı firmalara kur garantisi verilmesiyle birlikte başladı. Bunun ardından gelen kısmi olarak gece için yüklü sayılabilecek satışlarla birlikte panik dalgası başladıktan sonra Dolar / TL anlık fiyatı bir anda 12.86'ya kadar düşüş gösterdi. Bunun ardından piyasa fiyatlamasının fazla olduğu fark edildikten sonra alıcı tarafın hızlanması ile birlikte tekrar 16.50 bölgesine kadar yükselen dolar / TL grafikleri daha sonra gece yarısına doğru Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin attığı twitler ile tekrardan düşüş hareketine başlamış ve 13 seviyesine kadar geriledi.

Şimdilerde ise 14.17 seviyelerinde işlem gören Dolar / TL'de ise işler satıcı tarafın istediği gibi gidiyor. Bir gecede yüzde 17'değer kazanan TL için sosyal medya platformu Tiwtter'da birçok başlık açılmış durumda.

Dolar / TL grafiklerinde ise şöyle bir görünüm var.

dolar / TL grafik

Dolar / TL paritesinde ise teknik destek ve direnç noktaları şöyle sıralanıyor,

Destekler: 12.61 - 11.41 - 10.90
Dirençler: 14.88 - 15.16 - 16.35

Dolar'da yaşanan bu durumların daha net anlaşılabilmesi için sabah 09:00'da banka açılışlarını beklemenin daha sağlıklı olacağını düşünülüyor. Çünkü yaşanan bu düşüşlerin kalıcı olabilmesi için yarın sabah saatlerinde banka açılışından itibaren oluşacak görüntü doğru yorumun yapılabilmesi için en doğru araç olarak görülüyor. 

Etiketler