Meksikalı milyarder kendi bankasında BTC kullanım fırsatı tanıyacak

Meksikalı milyarder Ricardo Salinas Pliego, bankasının Bitcoin'i kabul etmeye hazırlandığını söyledi.

Meksikalı milyarder kendi bankasında BTC kullanım fırsatı tanıyacak

Meksika’nın en zenginlerinden bir tanesi olan milyarder yatırımcı Ricordo Salinas Pliego, sahip olduğu Banco Azteca’nın bankacılık operasyonlarında Bitcoin kullanmaya başlayacaklarını söyledi.

“HER YATIRIMCI BULUNDURMALI”

Pliego, milyarder Michael Saylor’ın Bitcoin’e yatırım önerisi yapmış olduğu twitine yanıt vermiş olduğu paylaşımında “Elbette Bitcoin kullanılmasını öneri ediyorum. Ben ve bankam Meksika’da Bitcoin’i kabul etmiş olan ilk banka olmak için çabalıyoruz, daha fazla detaya ya da bilgiye ihtiyacınız olursa beni Twitter hesabımdan takip edin” diye konuştu.

Saylor’ın paylaşımında Pliego’nun itibari para birimlerine yönelik eleştirileri mevcut. Pliego videoda itibari para birimlerinin sahtekarlık ve kokuşmuşluk olduğunu ve her yatırımcının portföyünde Bitcoin bulunması gerektiğini ifade ediyor.

MEKSİKA’NIN EN ZENGİN ÜÇÜNCÜ İSMİ

Pliego geride bıraktığımız yıl yapmış olduğu bir paylaşımda portföyünün yüzde 10’unu kripto paraya yatırdığını ifade etmişti. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, Meksikalı zenginin serveti bu sene 2,8 milyar dolar artarak 15,8 milyar dolara ulaştı. Perakende, bankacılık ve yayıncılık piyasasında faaliyet uürüten Pliego şuan Meksika’nın en zengin üçüncü kişisi.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler