İran 30 maden çiftliğine ruhsat verdi

Çin'in kripto madencilere açtığı savaşın hemen ardından, madencilere başka coğrafyalardan şefkat dolu tavırlar gelmeye başladı.

İran 30 maden çiftliğine ruhsat verdi

Bitcoin madenciliği şu anda kripto alanında kolay bir konuma sahip değil. Neredeyse her hafta dijital madencilere karşı yeni kısıtlamalar içeren yeni haberleri alıyor ve siz değerli okurlarımıza hızlı şekilde aktarıyoruz. 

Özellikle Orta Krallık, titiz yaklaşımıyla son zamanlarda kripto alanını merakta bıraktı. Geçen hafta, rejim yaklaşık 7.000 ASIC cihazına el koyduğunda İran da aynı şeyi yaptı. Daha önce, Tahran hükümeti Mayıs sonunda Bitcoin madenciliğini Eylül ayına kadar yasaklayan bir yasa çıkardı.

 Gösterilen sebep, madencilik faaliyetlerinin giderek daha fazla elektrik kesintisine yol açmasıydı. İran, yaz aylarında artan ama şu sıralar U dönüşü yapan elektrik kesintileri madencilik için sıkıntılı bir süreçti. 

ABD medyasının oybirliğiyle bildirdiği gibi, İran 30 Bitcoin madencilik çiftliğine arama faaliyetlerine devam etmeleri için bir lisans veriyor. Çiftlikler, elektrik şebekesini mümkün olduğunca eşit bir şekilde yüklemek için farklı illere dağılmıştır. Adım ilk bakışta şaşırtıcı gelebilir, ancak ikinci bakışta oldukça mantıklı görünüyor. Çin, Bitcoin madenciliğine karşı mücadeleyi yoğunlaştırdığından, giderek daha fazla madenci ülkeyi terk etmeye çalıştı. ABD'nin Teksas ve Florida eyaletleri özellikle madencilik için şu sıralar en gözde yerler olarak geçiyor.

Şimdi görünüşe göre İran da bu avantajlardan faydalanmak istiyor. Düşük elektrik fiyatları ziyaretçileri cezbetmeye devam ediyor. Ancak molla devleti geçmişte Bitcoin madencilerine yönelik kısıtlayıcı politikasıyla da dikkat çekmişti. İran'ın fikir değişikliğinin ne ölçüde meyve vereceğini göreceğiz.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler