Meksika Maliyesi, finansal para birimlerini yasaklamayı planlıyor

Meksika merkez bankası, maliye bakanlığı ve bankacılık düzenleyicisi ortaklaşa kripto para birimi hakkında bir uyarı yayınladı. Maliye Bakanı Arturo Herrera, kripto para birimlerinin Meksika'nın finansal sisteminde kullanılmasının yasak olduğunu vurguladı.

Meksika Maliyesi, finansal para birimlerini yasaklamayı planlıyor

Meksika merkez bankası, maliye bakanlığı ve bankacılık düzenleyicisi ortaklaşa kripto para birimi hakkında bir uyarı yayınladı. Maliye Bakanı Arturo Herrera, kripto para birimlerinin Meksika'nın finansal sisteminde kullanılmasının yasak olduğunu vurguladı.

Düzenleyiciler, kendileriyle çalışan finansal kuruluşların yaptırımlara tabi olduğu konusunda uyardı.
Açıklamalarında şunlar yazıyor: “Finansal otoriteler, sözde 'sanal varlıkların' bir değişim aracı, bir değer deposu veya başka bir yatırım şekli olarak kullanılmasının doğasında bulunan riskler konusundaki uyarılarını yineliyorlar.” ve şu

Ülkenin finans kurumları , finansal sistemle aralarında sağlıklı bir mesafeyi korumak için bitcoin, ether, XRP ve diğerleri gibi sanal varlıklarla işlem yapmaya ve halka arz etmeye yetkili değildir.

Açıklamada ayrıca kripto para birimlerinin değişken ve spekülatif varlıklar olma eğiliminde olduğu konusunda uyarıda bulunuluyor ve “ödeme aracı olarak kabul edilmeleri sınırlı olduğu ve iyi bir rezerv veya değer referansı olmadığı için” para ile aynı işlevi görmedikleri belirtildi.
Ayrıca, mevcut Meksika yasalarına göre sabit para kullanımına izin verilmemektedir.

Reuters, Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında Meksika maliye bakanı Arturo Herrera'nın şunları söylediğini bildirdi: 

Mevcut kurallara göre, kripto para birimlerinin Meksika finansal sisteminde kullanılması yasak olup, bu yasağın yakın vadede büyük olasılıkla değişmeyeceğinin altını çizmektedir.

Yetkililerin açıklamaları, Meksikalı milyarder Ricardo Salinas Pliego'nun Pazar günü yaptığı açıklamada, "Bitcoin kullanılmasını tavsiye ediyorum ve ben ve bankam, Meksika'da bitcoin kabul eden ilk banka olmak için çalışıyoruz." dedi.

Meksika'daki Franklin Templeton Investments'ın eş direktörü Luis Gonzali, düzenleyicilerin açıklamasının "Salinas Pliego'nun yorumlarına bir tepki" olduğuna inanıyor ve "Bu, bankasının bitcoin kabul edemediğini söylemenin bir yolu. istiyor… bu onu durdurmanın bir yolu.”

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler