Güney Afrika: yurtdışına Bitcoin transferlerinin yasaklamak istiyor

Güney Afrika'da yurtdışına kripto transferlerini suç haline getirme planları var.

Güney Afrika: yurtdışına Bitcoin transferlerinin yasaklamak istiyor

Yurtdışındaki Bitcoin transferleri yakında Güney Afrika'da hapse atılabilir. En azından “Hükümetler arası Fintech Çalışma Grubu” (IFWG) yolunu bulursa. Güney Afrika merkez bankası ve FSCA'yı içeren çalışma grubu, finansal piyasada “sorumlu inovasyon” geliştirmeye kararlı.

Güney Afrika teknoloji haber portalı Mybroadband'ın bildirdiği üzere, buna Güney Afrika Bitcoin borsalarında satın alınan kripto para birimleri için uluslararası transfer yasağı da dahildir.

Yasa şu şekilde: Döviz Kontrol Yönetmeliği 10 (1) (c), Ulusal Hazine'nin onayı olmadan doğrudan veya dolaylı olarak Güney Afrika'dan sermaye veya sermaye hakkının ihraç edildiği işlemleri yasaklar.

Endüstri, Bitcoin düzenlemesinin makul olmasını istiyor

Luno'dan bir yönetici Mybroadband'ı orantı duygusuyla düzenlemeye çağırdı. Luno, Güney Afrika'da 2,1 milyondan fazla müşterisi olduğunu iddia eden bir kripto borsasıdır.

Güney Afrika'daki kripto endüstrisi için düzenlemenin uygulanmasına yönelik adım adım bir yaklaşım zorunlu AML / KYC yükümlülükleriyle başlayarak düzenlemenin olası olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olacak mantıklı bir yaklaşımdır.

Luno Afrika Genel Müdürü Marius Reitz'i şöyle söylüyor:  Reitz, hala genç kripto endüstrisini aşırı katı koşullarla boğmaya veya yeraltına itmeye karşı uyarıyor. Luno bu nedenle küresel düzenleyicilerle yakın çalışır. Amaç, Bitcoin and Co.'nun düzenlenmesi için “uygun” önlemleri belirlemektir.

Bitcoin değişim yöneticisi, özellikle konu blok zincir teknolojisini anlamak söz konusu olduğunda, yetkililerin yapması gereken bazı şeyler görüyor.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler