Mediterra Capital, PayCore’un çoğunluk hissesini satın aldı!

Mediterra Capital, finansal teknoloji şirketi PayCore’un çoğunluk hissesini satın aldı.

Mediterra Capital, PayCore’un çoğunluk hissesini satın aldı!

Özel Sermaye Fonu Mediterra Capital, finansal teknoloji şirketi PayCore’un çoğunluk hissesini satın aldı.

Mediterra Capital, PayCore’da altyapı ve insan kaynağına yatırım yaparak, yurt içinde ve yurt dışnda atılım gerçekleştirerek şirketi bölgesel olarak bir güç haline getirmeyi hedeflediğini açıkladı.

PayCore’da son dört yıldır CEO olarak görev yapan Turgut Güney, hisse satışıyla beraber, sorumluluğu sektörün tecrübeli isimlerinden biri olan Ali Kançal’a devretti.

Cirosunu 3 yılda iki katına çıkardı

Cirosunu 2018'den 2020 yılına kadar ikiye katlamayı başaran ve bu dönemde processing alanında önemli bir şirket satın alımı gerçekleştiren PayCore, yatırımcıların dikkatini çekti.

PayCore, Mediterra Capital tarafından Türkiye’de yatırım yapılan 14’üncü şirket oldu.

Kurulduğu 2010 yılından bu yana Glasshouse, Logo Yazılım, Mobiliz ve Mikro Ödeme gibi teknoloji yatırımları yapan Mediterra’nın, bu yatırımlar altında 10 ilave şirket satın alım deneyimi var. Mediterra, teknoloji sektöründeki bu deneyimlerini kullanarak, PayCore’u bölgesel bir güç haline getirmeyi hedefliyor.

PayCore’un yeni CEO’su Ali Kançal kimdir?

1989 yılında Boston Üniversitesi Üretim Mühendisliği bölümünden mezun olan Ali Kançal'ın çalışma hayatı İspanya'da başladı. 1991 ile 2009 yılları arasında IBM Türk’te endüstri ve finans sektörlerinde çeşitli satış ve yönetim kademelerinde görev alan Kançal, IBM’de son olarak Teknoloji Hizmetleri’nden sorumluydu.

2009 yılında katıldığı Alcatel-Lucent Teletaş firmasında üç yıl boyunca Türkiye ve Azerbaycan pazarlarından sorumlu Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi. 2014 yılında Genel Müdür olarak Fujitsu Teknoloji Türkiye’ye katılan Ali Kançal, 2015 yılından itibaren yaklaşık iki yıl süreyle İndex Bilgisayar’da Genel Müdür ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Etiketler