Türk şirketi uzay ihracatına başladı!

CTech, haberleşme uydusu ihracat programı çerçevesinde Thales Alenia Space ile yaptığı iş birliğiyle uydu alanındaki ilk parça ihracatını gerçekleştirdi.

Türk şirketi uzay ihracatına başladı!

CTech, haberleşme uydusu ihracat programı kapsamında Thales Alenia Space ile yaptığı iş ortaklığı nedeniyle uydu alanındaki ilk parça ihracatını resmen tamamladı CTech'in sağladığı bileşenler Thales Alenia Space tarafından üçüncü bir ülkenin uydusu için kullanılacağı bilgisi verildi.

Türk şirketlerinin ileri teknoloji alanındaki ihracat başarılarına yeni bir hikaye eklendi.

CTech Bilişim Teknolojileri ile Thales Alenia Space, uydu haberleşme sistemleri alanında iş birliği anlaşması imzaladı. Bu iş birliği kapsamında CTech, uydu iletişim modülleri ve uzay kalifiye ürünleri kapsamında ilk ihracatını Thales Alenia Space vasıtasıyla gerçekleştirdi.

Şirket, bu iş birliğiyle uluslararası alanda market hedeflerine ulaşmak için önemli bir ilerleme kaydetti attı. Thales Alenia Space ise bu iş birliğiyle  ile birlikte Türkiye uzay pazarındaki varlığını güçlendirerek tedarik zincirine katma değer katkısı sağlamayı hedefliyor. CTech, haberleşme uydusu ihracat programı kapsamında uydu ile ilgili ilk parça ihracatını tamamlamış oldu. Şirket, ihraç edilecek ürünlerin teslimatlarını da tamamladı. CTech'in sağladığı bileşenler Thales Alenia Space tarafından üçüncü bir ülkenin uydusu için kullanılacağı bilgisi basına verildi.

Thales ve Leonardo firmalarının ortak girişimi olan İspanya menşeili şirket Thales Alenia Space  32 yıldır çalışma hayatına devam ediyor ve 600 uydu için 4 binden fazla ürün satışı ile  uydu haberleşme sistemleri alanında uluslararası arenada hatrı bir yere sahip bulunuyor.

Thales Alenia Space, son 15 yılda yaptığı çalışmalarla uydu haberleşme sistemleri alanında kendi alanında hatrı sayılır bir konumda yer alıyor. Türksat 6A uydusunun yollanması ve tedarik kısımlarında da şirketin imzası yer alıyor. CTech, 2005 yılından bu yana savunma ve güvenlik, havacılık ve uzay, telekom ve yayıncılık, haberleşme, siber güvenlik ve modelleme-simülasyon alanlarında kamu, özel sektör ve uluslararası benzer şirketlere ürün ve çözümler sunarak, çeşitli projelerin liderliğini yapıyor.

2018 yılında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) bir alt şirketi haline gelen ve kuruluşundan sonrasında hızlıca önemli yol kateden eden CTech'te, genellikle alanında uzman mühendislerin oluşturduğu 180'den fazla çalışanı buluyor. 

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler