Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 4 Haziran 2021

ABD'de istihdam verilerinin izleneceği yeni günde, Moody's'in olası Türkiye raporu da takip edilecek.

Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 4 Haziran 2021

Yurt içinde öne çıkan veriler:

10.00 - Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), dün açıkladığı enflasyon rakamlarına ilişkin "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporunu yayınlanacak. TCMB enflasyon rakamları hakkındaki değerlendirmelerini aktaracak.

14.30 - TCMB tarafından açıklanacak olan Reel Efektif Döviz Kuru da bugün yurt içinde izlenecek veriler arasında yer alıyor. TÜFE Bazlı Reel Efektif Döviz Kuru nisan ayında 62,29 seviyesindeydi.

Standard and Poors'un geçen hafta yayınladığı rapordan sonra, bu kez Moody's'in Türkiye raporu bekleniyor. Moody's de S&P gibi takvimde bulunan ülkeler hakkında bazen rapor yayınlamayabiliyor. Moody's, halihazırdaTürkiye için kredi notunu "Negatif" görünüm ile "B2" seviyesinde tutuyor.

Yurt dışı gündem maddeleri:

15.30 - ABD'de haftanın en önemli gündem maddesi olan iş gücü verileri açıklanacak. Tarım dışı istihdam geçen ay beklentilerin altında 266 bin artış kaydetmiş, işsizlik oranı yüzde 6,1'e çıkmıştı. Mayıs ayı için beklenti tarım dışı istihdamda 671 bin artış ve işsizlik oranının yüzde 5,9'a gerilemesi şeklinde oluştu.

ABD'de ayrıca;

17.00 - fabrika siparişler,

20.00 - Baker Hughes sondaj kule sayıları açıklanacak veriler arasında yer alıyor.

12.00 - Euro Bölgesi perakende satışları da piyasaların takip edeceği verilerden biri. G7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları çevrim içi bir toplantıda bir araya gelecekler.

14.00 - Fed Başkanı Jerome Powell, Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından düzenlenen yeşil finansman etkinliğine katılacak.

Etiketler