Matt Hamilton: Ripple temelde Bitcoin ile aynı

Ripple'ın Geliştirici İlişkileri Direktörü Matt Hamilton, Ripple'ın Bitcoin ile temelde aynı olduğunu iddia etti.

Matt Hamilton: Ripple temelde Bitcoin ile aynı

Ripple'ın Geliştirici İlişkileri Direktörü Matt Hamilton, Ripple'ın Bitcoin ile temelde aynı olduğunu iddia etti.

Hamilton, Twitter hesabı üzerinden yaşanan bir diyalogda, XRP'nin merkezi olmayan bir kripto para olduğunu ve bu yönüyle Bitcoin'e benzediğini belirtti:

''Ripple, tıpkı Bitcoin gibi merkeziyetsizdir. Ripple geliştiricileri, Bitcoin'in ölçeklenebilir olmadığını fark ederek daha iyi bir Bitcoin oluşturma amacıyla XRP'yi yarattılar. Bu sebeple kullanım durumu BTC ile temelde aynıdır. İkisinin de amacı üçüncü bir kişiye gerek duyulmadan taraflar arasında ödeme yapmak.''

Matt Hamilton: Ripple temelde Bitcoin ile aynı - Resim : 1

Hamilton öte yandan, kripto para biriminin blok zincirinde yaklaşık 150 doğrulayıcı olduğuna ve üzerindeki işlemlerin tıpkı BTC blok zincirinde olduğu gibi halka açık bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Hamilton başka bir tweetinde de Ripple'ın şirket tarafından kontrol edilmediği ve XRP Ledger'in 'ilk DEX (merkezi olmayan borsa)' olduğunu ve bu sebeple XRP Ledger'in 'gerçekten ilk DeFi'' uygulaması olduğunu aktardı.

Ripple yöneticisi ek olarak XRP'nin ağın düğümlerinin çoğunu işlettiği söylentilerinin üstünü kapatmak amacıyla, XRP Ledger düğümlerinin dünya genelinde dağıtıldığını gösteren verileri paylaştı. Bununla birlikte Ripple'ın XRP'yi tanıtmaya ve geliştirmeye odaklandığı da göz ardı edilemez. 

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler