Marketlerde temel gıda ve temizlik ürünlerinin satışında kota uygulaması yapılıyor gerekçesi ise: ''tedarik sıkıntısı''

Son zamanlarda marketlerde bazı ürünlerin sarışına dair getirilen kota uygulaması gündeme bomba gibi düştü. Kota uygulamasının sebeplerine ve etkilerine gelin hep birlikte göz atalım.

Marketlerde temel gıda ve temizlik ürünlerinin satışında kota uygulaması yapılıyor gerekçesi ise: ''tedarik sıkıntısı''

Özellikle son dönemlerde düzenli bir şekilde artış göstermekte olan döviz kurları, dün ve bugünkü sıçramaları ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Güncel dolar ve euro kurlarında yaşanmakta olan bu artışın yaratacağı fiyat artışı günlerdir vatandaşı korkuturken, ekmeğin 4 TL olacağı iddiaları ve teknolojik ürünlerde yaşanmakta olan yüksek fiyat artışının gündeme gelmesinin hemen ardından ise marketlerdeki kota uygulaması gündeme bomba gibi düştü...

Marketlerde temel gıda ve temizlik ürünlerinin satışında kota uygulaması yapılıyor gerekçesi ise: ''tedarik sıkıntısı'' - Resim : 1

Milyonlarca vatandaş, bugün marketlerde kotalara dair uyarı levhalarıyla karşılaştı. Uyarılarda belirtilmiş olan ürünlerin satışının 1,2,3 veya 4 adetle sınırlandırılması dikkat çekti. Söz konusu kota uygulaması, temel gıda ürünleri olan yağ, şeker, un, çay ve süt gibi ürünlere getirildi. Başta sadece Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde geçerli olduğu düşünülmekte olan kota uygulaması kısa süre içerisinde diğer marketlerde de görülmeye ve uygulanmaya başlandı. Yapılan gözlemlere göre kota uygulaması tabir edebileceğimiz uygulama şu anda bütün şubelerde uygulanmıyor.

Son zamanlarda peş peşe gelen ve gündem yaratan açıklamalarla birlikte birçok ürünün de satışının tamamen durdurulduğu ifade edilmişti. Döviz kurlarında yaşanmakta olan sert yükseliş, çoğunlukla ithal edilen gübre ve zirai ilaç satışlarının durma noktasına gelmesine sebep olduğunu bir önceki haberimizde belirmiştik.

Şu ana kadar yapılan açıklamalara ise kota uygulamasının sebebi olarak da tedarik sıkıntısına dikkat çekildi. 

İlerleyen günlerde tedarik sorununun atlatılmasıyla ürün satışlarındaki kota uygulamasının da yeniden kaldırılması bekleniyor.

Etiketler