Üretim ve sevkiyat işlemlerini durdurduğu konusunda iddialar bulunan Pelit Çikolata'dan net açıklama

Ülkemizin önde gelen çikolata tedarikçilerinden olan Pelit Şirketler Grubu dolar kurundaki belirsizlikler sebebiyle üretim ve dağıtım işlemlerini durdurduğunda dair yapılan haberleri yalanladı.

Üretim ve sevkiyat işlemlerini durdurduğu konusunda iddialar bulunan Pelit Çikolata'dan net açıklama

Pelit Şirketler Grubu, hammadde temininde yaşanmakta olan güncel sıkıntılar ve döviz kurlarında özellikle son dönemlerde yaşanmakta olan dalgalanmaların ve belirsizliğin sürmesinden dolayı geçici olarak satış ve sevkiyatları durdurduğunu Satış Müdürü Metin Ayan tarafından yapılan yazılı açıklama ile duyurarak, şu ifadeleri kullanmıştı:

Üretim ve sevkiyat işlemlerini durdurduğu konusunda iddialar bulunan Pelit Çikolata'dan net açıklama - Resim : 1

"Değerli iş ortaklarımız, tedarikçi firmaların hammadde temininde yaşattığı sıkıntılar ve dövizdeki dalgalanmanın belirsizliği sürdürmesi üzerine geçici olarak satış ve sevkiyatları kapamak mecburiyetinde kaldık. Piyasanın normale dönmesi ile beraber yeniden durum değerlendirmesi yapılıp siz sayın müşterilerimize bilgi verilecektir."


Söz konusu iddianın haber sitelerinde ve sosyal medya platformlarında gündem etkisi yaratmasının ardından Pelit Pastaneleri bir açıklama yaparak, satışı ve sevkiyatı durduğuna dair yapılan tüm haberleri yalanladı.

Instagram'dan yapılan yazılı açıklamada ise aşağıdaki ifadelere yer verildi:


"Sosyal medya ve WhatsApp gruplarında yazışmalarda yer alan Pelit Şirketler Grubu'na ait olan üretim, satış ve sevkiyatların durdurulduğuna dair haberler yansıtmamaktadır. Tüm üretim, satış ve sevkiyatımız daha önce olduğu şekilde kesintisiz olarak devam etmektedir."

Ayrıca Pelit Şirketler Grubu sosyal medya hesaplarından aşağıdaki açıklamayı paylaştı:

                                             Üretim ve sevkiyat işlemlerini durdurduğu konusunda iddialar bulunan Pelit Çikolata'dan net açıklama - Resim : 2

Etiketler