Mark Mobius'dan kur riskine karşı altın koruması tavsiyeleri

Ünlü yatırımcı Mark Mobius kurlardaki devalüasyon riskine karşı yatırımcılara portföylerinin yüzde 10'unu altına ayırmalarını tavsiye etti.

Mark Mobius'dan kur riskine karşı altın koruması tavsiyeleri

Geçtiğimiz haftanın odak noktası olan Fed Başkanı Powell’ın Jackson Hole’deki güvercin mesajları altın için olumlu bir atmosfer yaratırken, ünlü yatırımcı Mark Mobius da altın tavsiyesi ile bu yükselişi adeta destekledi.

Mobius, korona virüs salgınıyla mücadele için yürürlüğe alınan teşvikleri sonrasında kurlarda devalüasyon yaşanacağını, yatırımcıların bu oynaklıktan korunmak için portföylerinin yüzde 10'unu fiziki altına ayırmaları gerektiğini söyledi.

Bloomberg'in haberine göre Mobius, inanılmaz boyuttaki para arzı göz önüne alındığında gelecek yıl global olarak kur devalüasyonunun bir hayli önemli bir konu olarak gündeme geleceğini belirtti.

Altın konusunda pozitif yaklaşımıyla bilinen Mobius konuşmasında "Hükümetlerin tüm altına el koyma tehlikesi olmaksızın hemen erişebileceğiniz fiziki altına sahip olmak daha iyi olacak" sözlerine yer verdi.

Altında Rekorlar

Korona virüs salgını dolayısı ile yatırımcıların güvenli limanları tercih etmesi sebebiyle altın geçen yıl 2 000 doları aşarak rekor kırmış, aşılamaların hızlanmasıyla ise geri çekilmeye başlamıştı.

2021 senesinde altın fiyatlarında yüzde 5'e yakın düşüş izlendi. Buna karşın bu sene hisse senedi piyasalarında rekorlar birbirini takip etti.

Etiketler