Ünlü yatırımcıdan devalüasyon ve altın hakkında açıklamalar

Ünlü yatırımcı Mark Mobius kurlardaki devalüasyon riskine karşı yatırımcılara portföylerinin yüzde 10'unu altına ayırmaları önerisinde bulundu.

Ünlü yatırımcıdan devalüasyon ve altın hakkında açıklamalar

Fed cephesinden gelen güvercin mesajlar altın için pozitif bir atmosfere sebep olurken, ünlü yatırımcı Mark Mobius altına ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Mobius, Kovid-19 salgınıyla mücadele için uygulamaya geçirilen görülmemiş boyuttaki teşvikleri takiben kurlarda devalüasyon yaşanacağını, yatırımcıların portföylerinin yüzde 10'unu fiziki altına ayırmaları gerektiğini açıkladı.

Mobius, olağanüstü boyuttaki para arzı dikkate alındığında gelecek yıl küresel olarak kur devalüasyonunun oldukça önemli bir konu olarak gündeme geleceğini söyledi.

Altın konusundaki olumlu yaklaşımıyla tanınan Mobius, ''Hükümetlerin tüm altına el koyma tehlikesi olmadan hemen erişebileceğiniz fiziki altına sahip olmak çok daha iyi olacaktır.'' dedi.

Altın geçen yıl rekor kırmıştı

Kovid-19 salgını sebebiyle yatırımcıların güvenli limanları tercih etmesi sebebiyle altın geçtiğimiz yıl 2 bin doları aşarak rekor kırmış, aşılamaların hız kazanmasıyla geri çekilmeye başlamıştı.

2021 yılında altın fiyatlarında yüzde 5' yakın düşüş kaydetti. Buna rağmen bu yıl hisse senedi piyasalarında rekor birbirini takip etti.

Bu trend sebebiyle yatırımcılar altın odaklı yatırım fonlarından uzaklaşmayı sürdürdü.

XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 75466.15
Satış 75485.2
Değişim -98.46%
Son Değer 75475.67
En yüksek 75938.41
En düşük 75170.44
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler