Maliye bakanın istifası piyasayı etkiler mi?

Türkiye son yıllarda sürekli Merkez Bankası Başkanı sürekli değişiyor peki bu değişimler piyasayı nasıl etkiliyor?

Maliye bakanın istifası piyasayı etkiler mi?

Son merkez Başkanı değişikliğinde bir Cuma gecesi piyasaların hiç beklenmediği bir dönemde şok bir kararla Merkez Bankası Başkanı değişikliğine gitmişti. Arada geçen hafta sonunda kur ve Borsalarla ilgili resmi bir veri olmamasına rağmen pay piyasalarında düşüş yaşanabilme ihtimali ciddi şekilde göz önünde bulundurulmuştu. Söz konusu haftanın ilk üç işlem gününde Borsa İstanbul’da tüm hisseleri tabana oturmuş dolar bir anda yüzde 7 yükselmişti. 
Aradan geçen sekiz ay, yeni bir Merkez Bankası Başkanı değişikliğini daha gözler önüne seriyor.

Serbest piyasada dolar yüzde 3,5 değer kazandı ve 13.65 seviyeleri yeniden test edildi. Merkez Bankası Başkanlığı değişimleri beklenmedik ve çok sık yaşanması halinde yerli ve yabancı yatırımcının güveninde ciddi bir azalma ve ülke içi yatırımlarda risk iştahında büyük bir azalmaya sebebiyet verdiğini önceki görev değişikliklerinde görmüştük. 
Yarın uzun süredir devam eden BİST-100 rallisi için yeni bir yön tayin edileceği gibi döviz kurları tarafımda yeni rekorlar gelme ihtimali bir adım önde dursa bile, ataması yeni yapılan Bakan  Nebati’nin piyasalar tarafından nasıl karşılanacağı asıl yön tayini için yatırımcılara yön vereceğe benziyor. 

Etiketler