Maker Coin Nedir? Maker Coin Yorum

Maker coin Ethereum blockchain tabanlı ve merkeziyetsiz bir platform olan MakerDAO ve yazılımı Maker Protocol’ün kripto para birimidir.

Maker Coin Nedir? Maker Coin Yorum

Maker coin nedir?

Kripto para birimleri söz konusu olduğunda ortaya çıkan ortak bir soru da Maker coin nedir sorusudur. Cevap biraz karmaşık görünse de kısaca özetlemek gerekirse Maker coinin arkasındaki teknoloji deflasyonist bir akıllı sözleşmeye dayanmaktadır. Esasen bir CDP bir bankanın eviniz gibi teminatınız karşılığında size para verdiği bir ev öz sermaye kredisine benzemektedir. Evinizin değeri düştükçe krediyi geri ödemeniz gerekecek ya da banka evinize el koyacaktır. Bu durumda ödünç verilen varlık Etherdir ve sözleşmeye Dai adı verilmektedir

Bir sabit para olarak Maker Ethereum ağında güvence altına alınmış bir kripto paradır. Ağ en yaygın kripto para birimi türü olan bir iş kanıtı konsensüs mekanizması kullanmaktadır. Ethereum blok zinciri herkesin iş yapabileceği merkezi olmayan bir sistemdir. Başka bir deyişle DAI merkezi olmayan bir temele sahip bir kripto para birimidir. Stabilcoin altın gibi gerçek varlıklarla desteklenen bir blok zinciridir.

Maker coin kendi akıllı sözleşmesine sahip bir kripto para birimidir. Maker platformunda yerel bir para birimidir. Projenin finansmanını yönetmek için Ethereum'un blok zincirini kullanır. MKR olarak bilinen madalyonun geliştiricileri ağı kontrol ederek kararlar almaktadır. Diğer kripto paralara istikrarlı bir alternatif haline gelmektedir. Bununla birlikte ICO güçlü bir topluluk oluşturmak için önemli miktarda zaman ve para gerektirecektir.

Maker coin haberleri

Maker coin haberleri kapsamında belirtmek gerekir ki Maker kripto parası 2015 yılında piyasaya sürülmüştür ve kripto meraklıları için popüler bir seçim olmuştur. Maker belirteci bir dapp biçimidir ve DAI ile uyumludur. Adı onu çalıştıran merkezi olmayan uygulamadan ilham almıştır. Maker coin bir sabit para olmasına rağmen yine de merkezi olmayan bir dijital para birimidir. Bu blockchain projesinin yaratıcılarının onu kontrol edenlerin olduğu anlamına gelmektedir.

Dai, Maker stablecoin'idir. Ether tarafından desteklenmektedir ve bir Dai oluşturmak için, Etherinizi blok zincirinde çalışan bir yazılım türü olan "teminatlandırılmış borç pozisyonuna" göndermelisiniz. Bu sözleşmeler aynı zamanda akıllı sözleşmeler olarak da bilinir. İlgilenen yatırımcılar bunun nasıl çalıştığını anlamalıdır. Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin. Dai ekosistemi birden fazla token türünden oluşmaktadır.

maker coin nedir

Maker coin projesi

Maker coin projesi kapsamında sıkça rastlanılan sorulardan biri de Maker coin kimin sorusudur. MakerDAO 2015 yılında Rune Christensen tarafından geliştirilmiştir. Maker coin Maker platformundaki yerel bir kripto para birimidir. Ayrıca merkezi olmayan Ethereum tabanlı bir kripto para olan Dai stabilcoin ile birlikte çalışmaktadır. Dai kripto parası kripto para birimi oynaklığı ile ilgili sorunları düzeltmeye yardımcı olmak için Aralık 2017'de piyasaya sürülmüştür. ABD dolarına göre istikrar sağlar ve teminatlarla desteklenmektedir. Daha fazla insan Maker tokenini benimsedikçe fiyatın artması beklenmektedir.

Maker coin yorum

Maker coin yorum , Maker yorum ve Maker coin ekşi gibi aramalar çeşitli yatırım amaçlı fayda sağlayan yorumlara ulaşmak isteyen kullanıcıların yaptıkları aramalar olarak değerlendirilebilir. Diğer kripto paralarda olduğu gibi Maker protokolü de tam potansiyeline ulaşmak için sabit paraların varlığını gerektirir. Dai coin de  bu sistemde para birimidir ve bu nedenle Dai ekosisteminde önemli bir kripto para birimi haline gelmiştir. Bununla birlikte bir stabilcoin değildir ancak merkezi olmayan para birimine bir örnektir.

maker coin yorum

Maker coin geleceği

Maker coin geleceği kapsamında belirtmek gerekir ki Maker coin başka bir kripto para birimini kilitlediğinde oluşturulan bir kripto para birimidir. Bu yapıldığında kullanıcı ödünç alınan DAI'yi Maker cüzdanına kilitleyerek iade edebilir. Para biriminin değeri belirli bir seviyenin altına düşmediği sürece DAI bir stabil coindir. Sonuç olarak kripto para biriminin oynaklığına rağmen Maker'ın fiyatı sabit kalacaktır. MKR kripto para piyasa değerine göre en istikrarlı madeni paralardan biridir.

Maker coin nereden alınır?

Maker coin Binance , Huobi ve Okex gibi önde gelen borsa sitelerinde bulunabilir. Borsalarda Maker coin alıp satabilmek için bir hesabınızın olması gerekir.

Maker coin grafik

Maker coin grafik başlığı adı altında 1 aylık Maker coin grafiği inceleyeceğiz.

maker coin grafik

Maker coin hedef fiyatı

Maker coin hedef fiyatı 2250 dolar seviyelerini de aşması öngörülmektedir. Bu kapsamda çeşitli ilerleme sağlayan kripto para biriminin daha fazla risk taşıyacağını da unutmamak gerekmektedir. Yatırım yaparken çeşitli belirsizlik ve riskleri ele alarak değerlendirme yapmak süreç yönetimi açısından faydalı olacaktır.

Maker coin ne kadar?

Maker coin alınır mı sorusunu cevaplamamızı sağlayan bilgiler aşağıda belirtilmektedir.

Maker coin kaç dolar?

Maker coin kaç dolar sorusunun yanıtı 1 Maker coin dolar bazında 2248 dolar olarak belirtilebilir.

Maker coin kaç TL?

Maker coin kaç TL sorusunun yanıtı 1 Maker coin TL bazında 31.022 TL olarak belirtilebilir.

Maker coin değerleri nelerdir?

Piyasa Değeri: 2,23B Dolar

Hacim: 137,31M Dolar

İçerik yatırım tavsiyesi değildir.