Maaşı 8 bin TL altı olanlar dikkat: AÇSINIZ...

Her ay açıklanan açlık sınırı Ekim ayı için de açıklandı. Açıklanan veriler kapsamında durumun içler acısı olduğu gözlemlendi. İşte, Ekim ayı açlık sınırı…

Maaşı 8 bin TL altı olanlar dikkat: AÇSINIZ...

Her ay açıklanan açlık sınırı Ekim ayı içinde açıklandı. KAMU-AR tarafından Ekim ayı açlık sınırı açıklandı. Eylül ayı açlık sınırına göre 556 TL artış gösteren açlık sınırı Ekim ayı için 8 bin 223 TL olarak açıklandı. Ekim ayı yoksulluk sınırı ise Eylül ayına göre 2 bin 136 TL artarak 24 bin 513 TL olarak açıklandı. Dört kişilik bir ailenin sadece aylık mutfak masrafını kapsayan açlık sınırı Ekim ayı için 8 bin 223 TL olarak açıklandı. Ayrıca dört kişilik bir ailenin kira gideri, fatura gideri, ulaşım, eğitim ve giyim gibi giderlerini kapsayan yoksulluk sınırı da Ekim ayı için 24 bin 513 TL’ye yükseldi. Eylül ayı ile kıyasladığımız zaman açlık sınırı 556 TL artış gösterirken, yoksulluk sınırı da 2136 TL olarak açıklandı.

Bir yılda 11.828 TL arttı!

Açlık Sınırı

KAMU-AR tarafından yapılan açıklama kapsamında Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı. 2022 yılının başından beri açlık sınırı 4515 TL olurken, gıda dışında olan harcamaların da 7313 TL artış gösterdi.

2022 yılında dört kişilik bir ailenin gıda ve gıda dışındaki ihtiyaçlarını karşılaması için yapması gereken harcama tutarı yoksulluk sınırı olmaktadır. Yoksulluk sınırı da bir yıl içinde tamı tamına 11.828 TL artış gösterdi. Eylül ayına göre de Ekim ayında artış gösteren bu meblağ şüphesiz enflasyon rakamlarını da etkilemektedir. Enflasyonun giderek artış göstermesiyle beraber açlık ve yoksulluk sınırı da artış göstermektedir.