Ev almak isteyenler müjde: 300 bin TL destek verilecek

Devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. Özellikle ev almak isteyenlere müjde verildi. Devlet tarafından dul maaşı ödediği kadınlara yeni destek vereceği açıklandı.

Ev almak isteyenler müjde: 300 bin TL destek verilecek

Ev almak isteyen kişilerin parası yetmiyorsa eğer devlet el uzatıyor. Devlet tarafından verilen destek kapsamında artık kadınların da ev sahibi olmasına imkan tanınacak. Eşini kaybetmiş olan kadınlara verilen dul maaşı harici başka bir yardımda verileceği duyuruldu. Verilecek olan yardımla ilgili de yeni bir destek müjdesi verildi. Eşi vefat etmiş kadınlara konut desteği ödeneceği duyuruldu.

Eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin TL!

Eşini kaybetmiş olan kişilere devlet desteği verileceği duyuruldu. Devlet tarafından ev alacak kadınlara 300 bin TL konut desteği verileceği duyuruldu. Sosyal yardım destekleri her geçen gün artış gösterirken dul kadınlara verilen destek kapsamı genişliyor. Giderek artış gösteren kiralık ev fiyatı ve konut fiyatı sebebiyle ev almakta zorlanan ve kira ödemekte zorlanan kişilere devlet tarafından destek verileceği duyuruldu. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklama yapıldı.

Eşi vefat etmiş 300 bin tl

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından:

"Eşi vefat etmiş sosyal yardım faydalanıcısı kadınlara yönelik yeni bir desteği hayata geçireceklerini belirterek, “Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı kapsamında 2.023 adet konut temini sağlayacağız. Toplamda 607 milyon TL bütçemiz ile hane başına 300 bin TL destek vereceğiz” denildi.

300 bin TL almak için başvuru şartları

Eşi vefat etmiş olan kadınlara verilen konut desteğini alabilmek için bazı şartları karşılamak gerekiyor. Bu şartlar arasında hali hazırda dul maaşı almak, eşi vefat etmiş olmak ve 18 yaş altı 3 çocuğu olmak yer alır. Hazırlanan destek programı kapsamında 2023 adet ev teslimi yapılacak olmakla beraber bu şartları karşılayan kişiler konut desteği alarak geçim sıkıntısından bir nebze daha azaltılacak. Giderek artış gösteren ev fiyatları ve kiralık ev fiyatları sebebiyle insanlar ev almaya yönelmektedir. Ev fiyatlarının da bu denli yüksek olması sebebiyle özellikle eşi vefat etmiş olan kadınlar maddi yönden zorlanmaktadır. Devlet tarafından destek verilmektedir.