BitMEX, davayı halletmek için 100 milyon dolar ödüyor

Bitmex, dünyanın en büyük Bitcoin vadeli işlem pazarlarından biridir. Ancak şirket yasalarla çatışmaya devam etti ve ceza ödeyeceği kesinleşti.

BitMEX, davayı halletmek için 100 milyon dolar ödüyor

Kripto para borsalarının herhangi bir yasadan çok uzak olmadığı bu günlerde sadece Binance değil, aynı zamanda BitMEX vadeli işlem borsası da yaşıyor. 2014 yılında Arthur Hayes, Ben Delo, Samuel Reed, Seyşeller merkezli şirketi kurdu. Şimdi şirket, bir devlet kurumuyla açtığı davayı sona erdirmek için 100 milyon dolarlık ağır para cezası ödüyor. Geçmişte vadeli işlem tüccarı, müşterilerinin dikkatli incelemesini kaçırdı. Bazı durumlarda, kaydolmak için yalnızca bir e-posta adresi ve bir şifre gerekliydi.

Ancak yasalara göre BitMEX, kullanıcılarına daha yakından bakmalıydı. Geçmişte şirket, ABD makamları tarafından Amerikan piyasa katılımcılarının BitMEX ürünlerine erişimini engellemeye çağrılmıştı. Ancak şirket müşterilerini denetlemekle pek ilgilenmediği için BitMEX kullanıcıları arasında Amerikalılar da vardı. Bunu resmi bir dava ve sonuç olarak şirketin şimdi ödemek zorunda olduğu 100 milyon ABD doları tutarındaki para cezası izledi.

Sadece BitMEX değil dünyanın dört bir yanındaki yetkililerden gelen düzenleyici baskı
Görevdeki yönetim kurulu başkanı Rostin Behnam, "Bu vaka, giderek daha fazla piyasa katılımcısı çeken dijital varlık endüstrisinin, düzenlenmiş finans sektöründeki sorumluluklarını ve yasal olarak uyumlu bir kültür geliştirme ve sürdürme yükümlülüklerini ciddiye aldığı beklentisinin altını çiziyor." dedi. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'nun yayınladığı bültende. Ayrıca, CFTC kapsamındaki piyasaları etkileyen faaliyetlerin müşteri ve tüketicinin korunmasıyla ilgili endişeleri artırması halinde "CFTC'nin derhal büyük önlem alacağını" da duyurdu.

Davadan bu yana BitMEX, yetkililerin güvenini yeniden kazanmak için mücadele etti. Böylece şirket sadece 6 Temmuz 2021'de BitMEX'in doğrulanmış ilk büyük türev borsası olduğunu duyurdu. Müşterilerin yüzde 100'ü doğrulandı. Şimdi bir BitMEX hesabı oluşturmak istiyorsanız, kapsamlı bir kimlik doğrulama sürecinden geçmelisiniz.

Dünya çapında, kripto ticaret platformları şu anda yasaların dışında olmadıklarını deneyimliyor. Uygulama yetkilileri kripto borsaları üzerindeki baskıyı yoğunlaştırdı ve Binance'de şu anda net hissediyor. CFTC, ticaret ortaklarını dolandırıcılık uygulamalarından korumayı amaçlayan bağımsız bir Amerikan kuruluşudur. BitMEX ile şu anda çözülen yasal anlaşmazlık, CFTC'nin tüketicileri korumak için katı önlemler alma konusunda ciddi olduğunu kanıtlıyor.

Etiketler