Lenovo yılın üçüncü çeyreğinde rekor rakamlara ulaştı

Lenovo Türkiye, 2021 yılının üçüncü çeyreğini, güçlü bir performans sergileyerek IDC sonuçlarına göre yüzde 24,6  pazar payı ile birinci sırada kapadı.

Lenovo yılın üçüncü çeyreğinde rekor rakamlara ulaştı

Lenovo Türkiye, 2021 yılının üçüncü çeyreğini, güçlü bir performans sergileyerek IDC sonuçlarına göre yüzde 24,6  pazar payı ile birinci sırada kapadı ve son 6 çeyrektir pazar payı liderliğini sürdürdü. Toplam dizüstü bilgisayar pazarında yüzde 23.5 ile masaüstü bilgisayar pazarında da yüzde 27.5 pay ile pazarda birinci oldu. Kurumsal segmentte sıralamada yüzde 42.8 ile birinci olan Lenovo Türkiye, aynı zamanda Android İşletim Sistemli Tablet pazarında da yüzde 30.4 pazar payı ile lider konuma geldi.

Tarihi rekor değerler

Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, yılın üçüncü çeyreğinde rekor rakamlara ulaştı. Lenovo'nun performansı, net gelirin önceki yıla göre yüzde 65 artışla 512 milyon dolara ulaşması, net gelir marjının ise 0,7 puan artış göstermesiyle, grubun üç yılda kârlılığını iki katına çıkarma hedefi yolunda önceki yıla oranla önemli bir adım daha attı. Vergi öncesi gelir önceki yıla göre yüzde 58 yükselişle 742 milyon dolar olurken, grup cirosu güçlü büyüme trendini sürdürerek bir önceki yıla göre yüzde 23 artış göstererek 17,9 milyar dolar seviyesine ulaştı. Operasyonel nakit akışı geçtiğimiz yıla göre ikiye katlanarak 1,6 milyar dolar olurken, inovasyon yatırımlarının artmasıyla, grubun bu çeyrek için Ar-Ge giderleri yaklaşık yüzde 60 oranında yükseldi.

Lenovo CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Yang Yuanqing, rekor sonuçlar hakkında şöyle konuştu: "Lenovo olarak 3S (3A) (Akıllı Cihazlar/IoT, Akıllı Altyapı, Akıllı Dikey Çözümler) stratejimizi güçlü bir şekilde yürüterek, bir önceki çeyrekte hem gelir hem de ciro yönünden yeni rekorlar kırdık ve gelecek üç yılda net kâr marjımızı iki katına çıkarma yolunda ilerliyoruz. Öte yandan Ar-Ge yatırımlarımızı yaklaşık yüzde 60 ile önemli ölçüde artırdık. İleriye baktığımızda, önümüzdeki üç yılda Ar-Ge harcamalarımızı iki katına çıkarma hedefimize ilerlemeye ve hizmet odaklı akıllı dönüşümümüzü desteklemeye devam edeceğiz." 

İnovasyon ve güçlü yönetim

Sektörde büyük oradaki tedarik sorunlarına rağmen, şirketin inovasyon odaklı olması, güçlü operasyon kabiliyeti ve yönetimi, bütün ana iş gruplarında başarılı bir performans getiriyor. Dünya çapında hızlanan dijitalleşme, akıllı dönüşüm ve cihazlar, altyapı ve uygulamalardaki güncellemelerin sunduğu fırsatlara grubun uzun vadeli ve sürdürülebilir kârlılık artışları güç kazanıyor. Legion, Yoga ve ThikPad gibi üstün teknoloji ile üretilmiş dizüstü ürünleriyle daha akıllık teknolojiler sunan Lenovo, Ar-Ge yatırımlarının iki katına çıkarılmasına yoğunlaşmaya devam edecek.

Etiketler