ECB Başkanı Lagarde: Enflasyonun düşmesi beklenenden daha uzun zaman alacak

ECB Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesinde yüksek enerji fiyatları ve tedarik zinciri darboğazlarının etkisiyle yükselen enflasyonun düşmesinin daha uzun zaman alacağını belirtti.

ECB Başkanı Lagarde: Enflasyonun düşmesi beklenenden daha uzun zaman alacak

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesinde yüksek enerji fiyatları ve tedarik zinciri darboğazlarının etkisiyle yükselen enflasyonun düşmesinin daha uzun zaman alacağını belirtti.

Avrupa Parlamentosu Ekonomik İşler Komitesinde konuşma yapan Lagarde, ''Arz problemlerinin ne kadar devam edeceği belli değil. Aylarca daha devam etmesi ve ancak 2022 yılı içinde kademeli olarak azalması muhtemel. Bunun sonucunda enflasyonun önümüzdeki yıl yavaşlayacağını beklemeye devam ediyoruz. Fakat düşüş beklediğimizden daha uzun zaman alacak.'' değerlendirmesinde bulundu.

Euro Bölgesinde GSYH'nin salgın öncesi düzeyi bu yıl sonuna doğru aşacağını beklemeye devam ettiklerini de aktaran Lagarde, ''Büyüme ivmesi arz dar boğazları ve enerji fiyatlarında artışın etkileriyle bir miktar yavaşladı. Toparlanma devam ettikçe ve arz darboğazları bittikçe mal ve hizmetler üzerinde fiyat baskısının düşmesini bekleyebiliriz. Enflasyonun önümüzdeki yıl yavaşlamasını bekliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Etiketler