Lenovo, ilk çeyrekte cirosunu yıllık yüzde 48 artırdı

Lenovo, 2021 yılının ilk çeyreğinde cirosunu yıllık yüzde 48 artırarak 15,6 milyar dolara çıkardı.

Lenovo, ilk çeyrekte cirosunu yıllık yüzde 48 artırdı

Lenovo, 2021 yılının ilk çeyrek sonuçlarıyla grup cirosunu önceki yıla göre yüzde 48 oranında artırarak 15,6 milyar dolar ciro elde etti.

Lenovo ayrıca, yıllık 60 milyar dolar ciroyu geçerek tüm seneyi rekorla tamamladı.

Şirket, 2021 yılının ilk çeyreğini yüzde 27,9 pazar payı ile birinci sırada kapattı

2020 - 2021 finansal yılında cirosunu yüzde 51 oranında artıran Lenovo Türkiye, 2021 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir performans ortaya koyarak IDC sonuçlarına göre yılın ilk çeyreğini yüzde 27,9 pazar payı ile birinci sırada kapattı.

Toplam kurumsal PC pazarında yüzde 42,3, toplam tüketici PC pazarında yüzde 18,3, toplam dizüstü bilgisayar pazarında yüzde 28,7 ve toplam masaüstü bilgisayar pazarında yüzde 26,1 paya sahip olarak tüm segmentlerde birinci sırada yer aldı.

Lenovo, hem 2021 yılının ilk çeyrek sonuçları, hem de tüm mali yıl sonuçlarıyla şirketin tamamında olağanüstü büyüme göstererek rekor seviyede sonuçlara imza attı.

Lenovo CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Yang Yuanqing, sonuçlar hakkında şunları söyledi:

''Bir önceki çeyrekte son on yıldaki en hızlı büyümemizi kaydettik ve mali yılı 60 milyar dolar ciro elde ederek ve kayda değer bir kârlılık artışıyla rekor kırarak kapattık. Bu tarihi rakamlara ulaşmamızda en büyük etken, net bir strateji, yenilikçi ürünler, operasyonel mükemmellik ve yeni normalde yeni ihtiyaçları karşılamaya yönelik küresel/yerel bir modelden oluşan temel yetkinliklerimizden faydalanmamız oldu. Geleceğe baktığımızda, uzun vadeli sürdürülebilir büyüme sağlamak için bilgi tüketimi artışı, altyapı yenileme ve uygulama yenileme trendlerinin oluşturduğu büyüme fırsatlarını yakalayarak önümüzdeki yıllarda daha da akıllı bir gelecek inşa edeceğiz.''

Rekor büyüme

Dönüşüm faaliyetleri, geçtiğimiz yıla göre yüzde 44 oranındaki artışın etkisiyle rekor büyüme gösterdi. Yönetilen Hizmetler Cirosu neredeyse iki katına yükselirken, Çözümler Cirosu geçtiğimiz yıla oranla yüzde 65 artış gösterdi.

Yalnızca bir yıl gibi bir sürede 10 milyar dolar veya yüzde 20 oranında artış gösteren grup cirosu, ilk kez 60 milyar doların üzerine çıktı.

Akıllı Cihazlar Grubu yüzde 20, Veri Merkezi Grubu yüzde 15 ciro artışı elde etti. Yazılım ve Hizmetler Cirosu, grubun toplam cirosunun yaklaşık iki katında bir hızla, önceki yıla göre yüzde 40 artış kaydederek 4,9 milyar dolar ile rekor kırarken, grup cirosunun da yüzde 8'ini oluşturuyor.

Etiketler