KYK yurt başvuruları başladı

Üniversiteli olan her öğrencinin barınma sorununu çözebilmek için kurulmuş olan KYK yurtlarına başvurular başladı. Dakikalar önce KYK yurt başvuru duyurusu yapıldı.

KYK yurt başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan duyuruda GSB yurt başvurularının başladığı duyuruldu. Devlet desteğini alarak barınma sorununu ekonomik yönden uygun yollarla karşılamak isteyen öğrenciler KYK yurt başvurusu yapabilecekler. Her yıl farklı dönemlerde fakat benzer aylarda yapılan KYK yurt başvurusu ile ilgili süreç başladı. KYK Yurt başvurusu ile ilgili süreç e-devlet kapısı üzerinden an be an takip edilebilecek.

KYK Yurt başvurusu için tıklayınız.

KYK yurt başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamada, Resmi olarak yurt ücretlerini Eylül ayı içerisinde inşallah belirleyecek ve açıklayacağız. Onun haricinde ise başka bir bilgiye itibar etmesinler denildi. Eğitim öüretim yılının başlamasına kısa bir süre kala yurt başvuruları başladı. GSB tarafından yapılan açıklamada KYK yurt başvurularının e-devlet üzerinden yapılabileceği açıklandı.

2022-2023 yılı yurt başvuruları Pazar gününe kadar devam edecek. Yani 24 Ağustos ile 28 Ağustos tarihleri arasında e-devlet üzerinden alınacak olan yurt başvurularının başladığının duyurusu Kasapoğlu tarafından yapıldı.

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvurusu yapmak için öncelikle e-devlet şifreniz olması gerekiyor. E-Devlet şifresi ve TC Kimlik numaranızla sisteme giriş yapın. Arama çubuğuna yurt başvurusu yazın. Karşınıza çıkan ekranda yurt başvurusu yapabilir ve yurt başvurunuzu görebilirsiniz.

KYK yurt başvuruları

KYK yurt ücretleri belli oldu mu?

KYK yurt ücretleri henüz belli olmadı. Yurt ücretleri ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından resmi yurt ücretlerinin Eylül ayı itibariyle başlayacağı belirlendi. Bakan tarafından yapılan açıklamada: 

“Resmi olarak yurt ücretlerini eylül ayı içerisinde inşallah belirleyeceğiz ve açıklayacağız. Onun haricindeki hiçbir bilgiye itibar etmesinler. Bu anlamda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” denildi.