Öğrencilerin cebi çok yanacak! KYK yurt ücretleri ne kadar oldu?

Okulların açılmasına kısa bir süre kala KYK yurt başvuru sonuçları bugün açıklandı. KYK yurt ücretleri ne kadar oldu?

Öğrencilerin cebi çok yanacak! KYK yurt ücretleri ne kadar oldu?

Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala KYK yurt başvuruları 28 Ağustos tarihinde alınmıştı. Bugün ise KYK yurt sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yurt ücretleriyle ilgili yaptığı açıklama dikkat çekti. İşte, detaylar…

KYK yurt ücretleri ne kadar?

KYK yurt başvuru sonuçları bugün açıklandı. Yapılan açıklamadan sonra KYK yurt ücretleri ne kadar? Oldu diye araştırma yapmaya başladı. KYK yurt ücretleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat Temmuz ayında yapılan asgari ücret zammını düşünürsek yurt ücretlerine de zam gelmesi beklenmekte. KYK yurt ücretleri 500 TL ile 800 TL arasında olması beklenmekte.

KYK yurt ücreti

Özel yurt ücretleri ne kadar?

KYK yurtlarında yer bulamayan kişiler özel yurtlar hakkında araştırma yapmaktadır. Özel yurt ücretleri illere ve ilçelere göre farklılık göstermektedir. Fakat gelen son zamlardan sonra özel yurt ücretlerinin 20 bin TL ile 80 bin TL arasında farklılık göstereceği düşünülmektedir.

KYK yurt ücretleri ne zaman ödenecek?

KYK yurt ücretleri her ay otomatik olarak tahsil edilmekte. Kayıt olduktan sonra yurt ücreti anında alınmaktadır. Yurt ücretleri ödemesi banka hesapları üzerinden ödendiği gibi en geç her ayın 10’unda saat 23.59’a kadar ödenebilmektedir.

KYK yurt ücretini ödemeyen kişilere önce uyarı yapılmakta aylarca ödeme olmadığı takdirde kayıt silme işlemi gerçekleştirilir. Kayıt silmesi yapıldığı takdirde yeniden kayıt olmaya imkan tanınmayacaktır.