Merkez Bankası'nın rezervleri zirvede

Dünya Altın Konseyi verilerine göre TCMB temmuz ayında 11 ton net altın alımı gerçekleştirdi. Bununla beraber altın rezervleri 469.3 tonla son iki yılın en yüksek zirvesinde yer aldı.

Merkez Bankası'nın rezervleri zirvede

Dünya Altın Konseyi temmuz ayına ilişkin bankaların altın rezervleri verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre küresel çapta merkez bankaları temmuz ayında 37 ton net altın alımı yaptı. Fakat temmuz ayında alınan altın haziran ayına göre oldukça düşük kalmış durumda. Haziran ayındaki net altın alımı ise  64 ton olarak kaydedildi.

Açıklanan verilere göre temmuz ayında en fazla net altın alan merkez bankası 15 ton ile Katar Merkez Bankası olarak kaydedildi. Katar Merkez Bankası'nı 13 ton ile Hindistan, 11 tonla Türkiye, 9 tonluk alımla Özbekistan takip etti.

TCMB altın alımında ilk sıralarda yer alıyor

Katar ve Hindistan'ın ardından Türkiye Merkez Bankası en çok net altın alımı gerçekleştirdi.

Merkez Bankası'nın rezervleri zirvede - Resim : 1

TCMB dünyada 13. sırada

Alımlarına yıl içerisinde devam eden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası altın rezervleri 469.3 tona ulaşmış durumda. Bunun yanında Dünya Altın Konseyi TCMB'nin altın rezervlerinin son 2 yılın zirvesinde yer aldığını açıkladı. Ayrıca Türkiye temmuz itibarıyla IMF dahil dünyadaki en büyük 13. resmi altın rezervine sahip ülke oldu.

Merkez Bankası'nın rezervleri zirvede - Resim : 2

ABD Merkez Bankası (FED) 8.133 tonla dünyanın en büyük resmi altın rezervine sahip. ABD'yi 3.355 tonla Almanya takip ediyor. Dünya Altın Konseyi, Rusya'nın resmi rezervlerine ilişkin Ocak 2022'den bu yana sağlıklı veri alınamadığını, bu sebeple de rakamın en güncel miktarı yansıtmadığını açıkladı.

Etiketler