Küresel piyasalar haftaya kötü başladı

ABD’de yaşanan tüm olaylar ekonomik yönden tüm piyasaları etkilemektedir.

Küresel piyasalar haftaya kötü başladı

ABD’de yaşanan tüm olaylar ekonomik yönden tüm piyasaları da etkilemektedir. Merkez bankalarının agresif para politikalarının devam edeceği aktarılırken, düşük risk iştahı da haftanın başlangıcında etkili olmaktadır. Geçen hafta içerisinde uluslar arası kurum ve kuruluşların resesyon riskine karşı gündeme gelen merkez bankalarının para politikalarında negatif yön izleniyor.

Dolar yükselişe devam ediyor

ABD’de Cuma günü açıklanan veriler kapsamında tarım dışı istihdam Eylül ayında 263 bin artış göstererek beklenilenin üzerinde geldi. ABD genelinde işsizlik oranı ise %3,5 oranıyla son 50 yılın en düşük seviyesine indi. Açıklanan veriler kapsamında FED tarafından 75 baz puan faiz artışına gideceği ihtimali de %76,7 oranında yükseldi. Düşük risk iştahı temasının da yeni haftanın başlangıcında da etkili olduğu görülürken hafta boyunca IMF gelecek haber akışıyla merkez bankası yetkililerinin yönlendirmeleri yakından takip edilecek.

Küresel piyasalar

BIST 100 arttı!

Yurt içinde BIST 100 endeksi Cuma günü küresel pay piyasalarında pozitif ayrışmaya devam ediyor. %0,39 oranında artış gösteren BIST 100 endeksi 3,567,60 puan ile tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Haftalık bazda endeks %12,19 oranında değer kazanırken dolar ise geçen hafta %0,4 artış göstererek 18,52’den kapanmasının ardından bugün piyasaya 18,56 oranıyla başladı.