Dolar krizi kapıda! Dolar kurunun 27 TL olacağı tarih verildi

Yatırımcılar tarafından dolar kuru tahminleri yakından takip edilmektedir. Dolar kurunun 27 TL olacağı tarih verildi!

Dolar krizi kapıda! Dolar kurunun 27 TL olacağı tarih verildi

Dolar kuru tahminleri ve ekonomistler tarafından yapılan dolar kuru yorumları yakından takip edilmektedir. Konuyla ilgili tahmin yapan dolar kahini Remzi Özdemir öyle bir açıklama yaptı ki tüm yatırımcıların dikkatini çekti. Peki, dolar kuru ne olur? Dolar kuru yükselir mi?

Geçtiğimiz günlerde Amerika Merkez Bankası tarafından yapılan faiz artırımları sebebiyle dolar kuru tüm dünya genelinde yükselirken Türk Lirası da en çok değer kaybeden para birimleri arasında yer almıştır. Özellikle yüksek enflasyon sebebiyle TCMB tarafından faiz indirimi yapılmasa da diğer para birimleri arasında ön plana çıkan ve değer kaybeden para birimi olmaktadır. Bildiğiniz gibi Dolar kuru şuanda 18,40 TL seviyesinden işlem görmektedir. Merkez Bankası tarafından faiz indirimi yapılmasıyla öncelikle 17 barajını daha sonra 18 barajını aşmasının ardından yatırımcı oldukça heyecanlandı. Peki, dolar kurunda son durum ne olacak?

Dolar 27 TL olacak!

Dolar 27 TL

Dolar kurunda düşmeden yukarı yönlü hareketlilik devam ederken şuanda dolar 18,50 TL’den işlem görmektedir. Yatırımcılar tarafından gözler Pazartesi gününe çevrildi. Dolar kuruyla ilgili yorum ekonomist Remzi Özdemir tarafından yapıldı. Remzi Özdemir tarafından:

"Son dönemde hükümet strateji değiştirdi. Enflasyonu fakirleştirerek düşürmeye çalışıyorlar. Resmi enflasyon normal enflasyonun yarısı olduğu için burada bir fakirleşme meydana geliyor. Sen mecburen harcamayı kısıyorsun. Ancak enflasyonu bu yöntemle düşüremezsiniz. Enflasyon Aralık ayında düşecek. Neden, çünkü geçen sene Aralık ayında enflasyon tavan yapmıştı. Baz etkisi ile bu sene tabi bir düşüş olacak. Ancak, akaryakıt fiyatları bu hesaplamanın dışında kalmıştı. Akaryakıt fiyatları rekor seviyeye ulaşırken gelen zamlar tabi enflasyonu da yükseltecek.

TD Securities dolar kurunun yıl sonuna kadar 27 TL olacağını öngördü. Yılbaşından sonra da Merkez Bankası tarafından son derece sert bir faiz artışı yapacağını ve böylelikle doların ilk çeyrekte 21,50 liraya kadar çekileceğini ve orada dengeleneceğini söyledi. Dolar krizi gümbür gümbür geliyor.  Amerikan Merkez Bankası tarafından 75 baz puan faiz artışı yapılmasını bekliyorum. Bu olunca Merkez Bankası artık istese de dolar kurunu tutamazlar" denildi.

Yatırım tavsiyesi değildir.