En yüksek teklif Sasa Polyester'den geldi!

Türkiye ihracat listesinin 83. basamağında yer alan Sasa Polyester, Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen arsa satış ihalesinde boy gösterdi. Sasa Polyester, katıldığı ihalede 2 milyar 139 milyon TL'lik teklif sundu!

En yüksek teklif Sasa Polyester'den geldi!

Bu ayın başında bedelsiz sermaye artırımına giden Sasa Polyester, Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yönetilen arsa satış ihalesinde aktif olarak yer aldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından dün gerçekleştirilen ihalede; Adana Yumurtalık ilçesindeki 4.058.685,13 m2 büyüklüğündeki arsa için en yüksek teklif Sasa Polyester'den geldi.

Katıldığı ihalede rakiplerine nazaran en yüksek teklifi veren Sasa Polyester, söz konusu arazi için 2 milyar 139 milyon TL'lik teklifini iletti. 116 parselden oluştan taşınmazın tümü için hamle yapan Sasa Polyester, yapılan ve kabul gören teklifinin ardından devir işlemleri aşamasına geçilmesi için gün sayıyor.

Dün gerçekleştirilen karar öncesi Sasa Polyester Yönetim Kurulu, 3 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 1 milyar 120 milyon TL olan mevcut sermayesini 2 milyar 240 milyon TL’ye çıkarma kararı almıştı. Alınan kararla birlikte Sasa Polyester, borsada en yüksek bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştiren şirket olma unvanını da elde etti.

Hisseler kapanış fiyatının üzerinde hareket ediyor!

Erdemoğlu Holding’in yüzde 58,15 pay oranıyla en büyük hissedarı olduğu Sasa Polyester, 1969 yılında hayata geçmesinin ardından 1996 yılından bugüne halka açık bir şekilde işlemlerine sürdürmeye devam ediyor. Adana merkezli şirket; polyester, elyaf, filament iplik, polyester bazlı polimerler, özel polimerler ve ara ürünlerde dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olarak global anlamda da değerini koruyor. 2021 yılı verilerine bakıldığında Türkiye ihracat listesinin 83. basamağında yer alan Sasa Polyester, hisse fiyatlarında da yükseliş yaşadı. Geçtiğimiz günü 65 TL seviyelerinden kapatan Sasa Polyester, bugün ise 67,9 TL seviyelerinden işlem görüyor.