Küresel halka arzlarda beklentiler karşılanmadı; Hepsiburada hayal kırıklığı yarattı

2021 yılında küresel çapta halka arz edilen pek çok büyük şirketin gördüğü fiyat seviyeleri yatırımcıda hayal kırıklığı yarattı. Bu hisselerden biri de Türk şirketi Hepsiburada oldu.

Küresel halka arzlarda beklentiler karşılanmadı; Hepsiburada hayal kırıklığı yarattı

2021 yılında küresel çapta halka arz edilen pek çok büyük şirketin gördüğü fiyat seviyeleri yatırımcıyı hayal kırıklığına uğrattı. Bu hisselerden biri de Türk şirketi Hepsiburada oldu.

Global çapta borsaların rekor kırdığı bir dönemde, 1 milyar doların üzerinde büyüklükle borsaya giren şirketlerin yarısı halka arz fiyatının altında. Dealogic verilerine gre bu sene büyüklüğü 1 milyar doların üzerinde 43 halka arz gerçekleşti fakat bu şirketlerin yüzde 49'u halka arz değerinin altında işlem görüyor.

Özellikle Goldman Sachs'ın 2021 yılında yönettiği 13 büyük halka arzın 9'u yatırımcılarına kaybettirdi. Morgan Stanley'in yönettiği 14 halka arzın altısı ise açılış fiyatının altında yer alıyor.

Hepsiburada hayal kırıklığı yarattı

Haziran ayı sonunda 12 dolardan halka arz edilen Hepsiburada yüzde 78 düşüş kaydederek 2,70 dolar geriledi. Şirket 3,8 milyar dolar değer ile halka arz edilirken, güncel piyasa değeri 880 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Etiketler