Kur Korumalı Mevduat Hesabı Olan Bankalar | Güncel Banka Listesi

Kur korumalı mevduat hesabı hangi bankalarda var? Yeni mevduat hesabına ilişkin olarak hesap oluşturmak isteyenlerin sıkça araştırmış olduğu bir konudur.  Kur korumalı TL vadeli hesabı ile ilgili olarak hesap açılışı sırasında taahhüt edilen faiz oranında getiri sunulmaktadır. İşte detaylar...

Kur Korumalı Mevduat Hesabı Olan Bankalar | Güncel Banka Listesi

Kur korumalı mevduat hesabı hangi bankalarda var? Yeni mevduat hesabına ilişkin olarak hesap oluşturmak isteyenlerin sıkça araştırmış olduğu bir konudur.  Kur korumalı TL vadeli hesabı ile ilgili olarak hesap açılışı sırasında taahhüt edilen faiz oranında getiri sunulmaktadır. İşte detaylar...

Kur korumalı mevduat hesabı üzerinde Vade boyunca kur değişimi faiz oranının üzerinde gerçekleşir ise bu defa faiz üzerinde kalan kur farkı da hesaba yansıtılmaktadır. Kur korumalı mevduat hesabına ilişkin olarak bankalar hızlı bir şekilde işlem yaparak müşteri portföyünü artırmaya çalışmaktadır. Peki, hangi bankada kur korumalı mevduat hesabı var? Mevduat hesabı detayları nelerdir? Gelin, hep birlikte bakalım.

Kur Korumalı Mevduat Hesabı Olan Bankalar

Kur korumalı mevduat hesabı olan bankalar arasında başta Vakıfbank, Ziraat Bankası, HalkBank ve Şekerbank gelmektedir. Türk lirasının değerini dövize karşı korumak isteyen ve zarara uğramadan kazanç elde etmek isteyenlerin yoğun bir şekilde bankalara müracaat ettiğini görmekteyiz. Bankalarda bu yoğun talebi karşılamak üzere kur korumalı mevduat hesabı açma işlemiyle müşterilerini memnun etmektedir.

Kur korumalı TL mevduat hesabı olan bankalar şunlardır;

  1. Vakıfbank
  2. Ziraat Bankası
  3. Halkbank
  4. Şekerbank
  5. Garanti Bankası
  6. Yapı Kredi Bankası
  7. Akbank
  8. İş Bankası
  9. Denizbank
  10. QNB Finansbank

Yukarıda belirtmiş olduğumuz bankalar kur korumalı mevduat hesabı bulunan bankalar arasında yer almaktadır. Bu bankalara ilişkin olarak detaylı bilgileri aktarmadan önce sizlere Kur korumalı TL vadeli mevduat nedir? Mevduat hesabı başvuru şartları ve özellikleri hakkında bilgi verelim.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Nedir?

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı, TL cinsinden bir mevduat hesabı olmakla birlikte döviz kurunun vade sonundaki faiz oranının artması ile birlikte Türk lirasının kur farkı karşısında korunması sağlamaktadır. Rekabetçi bir mevduat ürünü olan kur korumalı TL vadeli mevduat hesabında amaç Türk lirasının dövize karşı korunmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından her gün saat: 11:00’da USD alış kuruna göre şekillenmektedir.

Kur Korumalı Hesap Nasıl Açılır?

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açmak için Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank gibi kur korumalı mevduat hesabı sunan bankalara müracaat etmeleri yeterlidir. Kur korumalı hesap açma işlemi ile ilgili olarak da diğer kredi taleplerinde olduğu gibi müşterilerden bazı bilgi ve belgeler talep edilmektedir. Günümüz şartlarında oldukça kolay ve hızlı bir şekilde kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açabilmek mümkündür.

Çoğu banka kur korumalı TL vadeli mevduatı hesabı açma konusunda vatandaşları doğrudan şubelere yönlendiriyor. Kısa bir zaman içerisinde mobil uygulamalar aracılığı ile hesap açılabilmesinin mümkün olacağı ön görülmektedir. Açılan hesabın vade sonu geldiğinde faiz getirisi ile vade başlangıç ve bitiş tarihleri arasındaki kur farkında yanşan kazanç kıyaslanarak yüksek olan tutar hesaba aktarılmaktadır.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Kimler Katılabilir?

Kur korumalı TL vadeli mevduata kimler başvuru yapabilir? Türkiye’de yerleşik gerçek kişiler bu mevduat hesabından faydalanabilmektedir. Yurt dışında işçi, serbest meslek ve müstakil iş sahibi Türk vatandaşları dâhil Türkiye'de kanuni yerleşim yeri bulunan gerçek kişiler de kur korumalı TL vadeli mevduat hesabından faydalanabileceklerdir.

Yapılan açıklamalar ışığında kur korumalı TL vadeli mevduat hesabından birden fazla kez yararlanılması mümkün olacağı belirtilmiş olmakla birlikte alt ve üst limitin olmadığı da açıklananlar arasındadır.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Başvuru Şartları

Kur korumalı TL vadeli mevduatı açma başvuru şartları bankadan bankaya değişiklik gösterse de, genel anlamda vadeli mevduat hesabı açma şartları ile benzerlik göstermektedir.  Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açmada öncülük eden Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank'ta hesap açabilmek için 1000 TL yeterli olmaktadır.

Ancak özel bankalar kur korumalı TL vadeli mevduatı açma başvuru şartlarında alt limit sınırında değişiklik gösterebilmektedir. kur korumalı TL vadeli mevduatı açtırmak isteyen vatandaşların bankalarına müracaat ederek yerinde başvuru şartlarını öğrenmesi fayda sağlayacaktır.

Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Olan 10 Banka

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı hangi bankada var? Türk lirasının değerini korumada amaçlanan bu sisteme Vakıfbank, Ziraat Bankası ve HalkBank öncülük etmektedir. Garanti Bankası ve Şekerbank gibi özel bankalarda bu sisteme dahil olmaya başladı.  Bunun yanı sıra Yapı Kredi Bankası, Akbank, İş Bankası, Denizbank ve QNB Finansbank’da kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı sunmaya başladı. Gün geçtikçe diğer özel bankalarında kur korumalı TL vadeli mevduat hesabına yönelik olarak işlem yapması ön görülmektedir. Her banka için başlıklar halinde sizlere bilgi aktaracağız.  

Vakıfbank Kur Korumalı Mevduat

1- Vakıfbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

Vakıfbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı ile ilgili olarak resmi web sitesi üzerinden duyuru yayınladı. Vakıfbank tasarruflarını değerlendirmek isteyenlerin kurdan kaynaklanan yükseliş ve düşüşle kaygı duymamalarını sağlamak amacıyla harekete geçti. Müşterileri için en düşük riske sahip olan Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabını Vakıfbank üzerinden açmak isteyenlerin belirli etkenlere dikkat etmesi gerekmektedir.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı Vakıfbank özellikleri;

  • Hesabınızı Şubelerimiz aracılığı ile hemen açabilirsiniz.
  • Vade sonunda, hesabınızın faizli bakiyesi ile vade başlangıç ve vade bitiş tarihindeki kur farkı kıyaslanır, daha yüksek olan tutar hesabınıza aktarılır.
  • Hesap açılışı ve vade bitiş tarihlerinde TCMB’nin saat 11:00’de açıklayacağı USD kuru baz alınır.
  • Kur farkından kaynaklı gerçekleşebilecek olası kazancınız, mevduat faiz getirinizden daha yüksek olur ise, kur farkı hesabınıza yansıtılır.
  • Mevduat faiz getiriniz, kur farkından olası kaynaklanabilecek kazancınızdan büyük ise, mevduat faiz getiriniz hesabınıza yansıtılır.

Vakıfbank kur korumalı TL mevduat hesabı ile ilgili detaylara bağlantıya tıklayarak Vakıfbank resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Ziraat Bankası kur korumalı mevduat

2- Ziraat Bankası Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

Ziraat Bankası kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı sistemin açıklanması ile birlikte binlerce kişi tarafından başvuru almıştır. Ziraat Bankası kur korumalı TL vadeli hesabı ile ilgili olarak müşterilerine hesap açılışı sırasında taahhüt edilen faiz oranında getiri sunan, vade boyunca kur değişimi faiz oranının üzerinde gerçekleşir ise bu defa faiz üzerinde kalan kur farkını da hesaba yansıtan TL mevduat ürününü sunmuştur.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı Ziraat Bankası özellikleri;

  • Yurt içinde hizmet veren şubelerimizde 3, 6, 9 ay ve 1 yıl vadelerde TL olarak açılabilecektir. Tatil gününe denk gelen vade sonu ilk iş günü olarak değerlendirilecektir.
  • Hesaplarda azami tutar limiti uygulaması bulunmamaktadır.
  • Kısmi para çekme işlemi yapılamayacaktır.
  • Bu ürün için gelir vergisi stopajı uygulanmayacaktır.
  • Üründen sadece gerçek kişi müşterilerimiz yararlanabilecektir.
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından TSİ 11:00’da açıklanan USD alış kuru ile hesabın vade sonu TSİ 11:00’da açıklanan TCMB USD alış kuru arasındaki değişim üzerinden kur değişimi hesaplanmaktadır. Kur değişimi müşteriye taahhüt edilen faiz oranından düşük ise hesap faiz oranı üzerinden nemalandırılmaktadır.
  • Vadeden önce kapama işlemi yapılabilecek olup, bu durumda açılış tarihinde saat 11:00’da açıklanan TCMB USD alış kuru ile hesabın kapatıldığı tarihte saat 11:00’da açıklanan TCMB USD alış kurundan düşük olanı üzerinden ana para tutarı belirlenecektir. Bu durumda müşteri faiz getirisi elde edemeyecektir.
  • Vade sonunda, faiz tahakkuku gerçekleştikten sonra hesap otomatik olarak kapatılmaktadır.
  • Asgari olarak TCMB Politika Faiz Oranı uygulanacaktır.

Ziraat Bankası kur korumalı TL mevduat hesabı ile ilgili detaylara bağlantıya tıklayarak Ziraat Bankası resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Halkbank kur korumalı TL vadeli mevduat

3- Halkbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

Halkbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı ile ilgili olarak yapılan açıklamalardan sonra birçok kişinin giderek vadeli mevduat hesabı açtırdığını görmekteyiz. Halkbank müşterilerine belirlenen TL faiz oranında getiri ya da kurun faiz oranından daha fazla artması durumunda kur farkı koruması sunan rekabetçi bir mevduat ürünü sunmuştur. Bu sistemin gelmesi ile birlikte pek çok Halkbank müşterisinin Halkbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açtırma yönünde şubelere müracaat ettiğini bilmekteyiz.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı Halkbank özellikleri;

  • Hesap 92, 181, 272, 366 gün vadelerde kırık vadeli ürün kodları ile  TL olarak Yurtiçi Şubelerimizde açılabilecektir. Vade sonu tatil gününe denk gelmesi halinde vade sonu ilk iş günü olarak belirlenecektir.
  • Minimum TCMB Politika Faiz Oranı uygulanacaktır.
  • Hesaptan kısmı çekim işlemi yapılamayacaktır.
  • Ürüne özel uygulanacak stopaj oranı sıfır (0) olacaktır.
  • TCMB tarafından hergün saat 11:00’de USD alış kuru yayınlanmaktadır. Kur değişim oranının hesaplamasında; vade sonundaki USD alış kuru ile vade başlangıç tarihinde geçerli olan TCMB USD alış kuru arasındaki değişim dikkate alınacaktır. Hesapla ilgili tüm ödemeler TL olarak yapılacaktır.
  • Hesap müşteri tarafından istenilen tarihte kapatılabilecektir. Hesap vadeden önce kapatıldığı takdirde hesabın açıldığı tarihteki TCMB USD alış kuru ile hesabın kapatıldığı tarihte saat 11:00’de açıklanan TCMB USD alış kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecektir. Hesaba vadesiz faiz oranı uygulanacaktır.
  • Vade sonunda, faiz tahakkuku gerçekleştikten sonra hesabın otomatik kapama ile kapatılarak, bakiye vadesiz hesaba aktarılacak olup yeniden vade uzatımı yapılmayacaktır.

Halkbank kur korumalı TL mevduat hesabı ile ilgili detaylara bağlantıya tıklayarak Halkbank resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Garanti Bankası kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı

4- Garanti Bankası Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

Garanti Bankası kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı ile ilgili olarak açıklama yapan ilk özel bankalar arasında yer almaktadır. Garanti Bankası kur korumalı TL vadeli mevduat hesabına ilişkin olarak birikimlerini TL Mevduatta hem yüksek getirili hem de yabancı paraya karşı değerini koruyacak şekilde değerlendirmek isteyenler için; "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" ürününü sunmuştur.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı Garanti Bankası özellikleri;

  • Hesap açılışında müşterilerimiz mevduatını, USD (Amerikan Doları), EUR (Euro/Avro) veya GBP (İngiliz Sterlini) döviz cinslerinden dilediğine endeksleyebilir.
  • Ürün 3, 6, 9 ve 12 ay olarak şu an için Garanti BBVA yurt içi şubelerimizde açılır.
  • Hesaptan kısmı çekim işlemi yapılamayacaktır.
  • Vade sonu geldiğinde, vade sonu ile hesap açılıştaki kur farkı alınır ve mevduat tutarı üzerinden kur getirisi hesaplanır.
  • Kur getirisi, faiz getirisinden az olur ise standart vadeli mevduat süreci işler ve hesap üzerindeki faiz üzerinden müşteri sadece faiz getirisi alır.
  • Kur getirisi, faiz getirisinden fazla olur ise kur getirisinden müşteri yararlanır.

Garanti Bankası kur korumalı TL mevduat hesabı ile ilgili detaylara bağlantıya tıklayarak Garanti resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Şekerbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı

5- Şekerbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

Şekerbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı ile ilgili olarak ilk işlem yapan bankalar arasında yer almaktadır. Şekerbank birikimlerini, TL Vadeli Mevduat olarak değerlendirmek isteyen müşterileri için Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürünü sunmaktadır.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı Şekerbank özellikleri;

  • Ürün sadece Yurtiçi Yerleşik Gerçek Kişi Müşteriler tarafından açılabilir.
  • Hesap TL bazlı ve sadece 3, 6, 9 veya 12 ay vadeli olarak açılabilecektir.
  • Belirlenecek faiz oranı minimum TCMB Politika Faiz Oranı olarak uygulanacaktır.
  • Hesap açılış alt limiti 1.000 TL’dir.
  • Vade sonunda vadeli hesap faiz oranı, bir sonraki madde açıklanan şekilde hesaplanan kur değişimi oranı ile kıyaslanacak, kur değişim oranı hesap üzerindeki faiz oranından daha yüksek ise hesaba yüksek olan oran üzerinden faiz tahakkuk edecektir. Hesaplanan oran daha düşük ise faiz tahakkuku mevduata uygulanan faiz oranı üzerinden gerçekleşecektir.
  • Vade den önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşecek,  faiz hakkı ortadan kalkacaktır.  Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan  düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecektir.

Şekerbank kur korumalı TL mevduat hesabı ile ilgili detaylara bağlantıya tıklayarak Şekerbank resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Yapıkredi kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı

6- Yapıkredi Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

Yapıkredi kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı sağlayan özel bankalar arasında yer almaktadır. Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı ile Türk Lirası birikimlerinizi, hem yüksek getiri oranı ile avantajlı şekilde artırın hem de kurdaki değişimlere karşı Yapıkredi bankası üzerinden koruyabilirsiniz.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı YapıKredi özellikleri;

  • Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı sadece gerçek kişiler açabilmektedir.
  • Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı 3-6-9-12 ay olarak açılabilmektedir.
  • Vadeli hesap açılışı ücretsizdir, hesap işletim ücreti alınmamaktadır.
  • Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı’na özel stopaj oranı 0 (sıfır) dır.
  • Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Asgari Faiz Oranı olarak TCMB Politika faiz oranı uygulanacaktır.
  • Vade sonunda kur farklılığının faiz oranı üzerinde olması durumunda oluşabilecek fark müşterimizin hesabına TL olarak yansıtılacaktır.

YapıKredi kur korumalı TL mevduat hesabı ile ilgili detaylara bağlantıya tıklayarak YapıKredi resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Akbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı

7- Akbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

Akbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı sağlayan bir diğer özel bankadır. Akbank ilgili mevduat hesabı ile birikimlerinizi faiz oranıyla değerlendirirken yabancı parada oluşacak değişimden kendinizi korumanızı sağlayacak bir sistemi sizlere sunmaktadır.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı Akbank özellikleri;

  • Hesap açılış alt limiti 10.000 TL'dir ve 3, 6, 9, 12 ay vade seçenekleriyle şubelerimizden açılabilmektedir.
  • Vade sonu, tatil gününe denk gelmesi durumunda sonraki ilk iş günü olarak belirlenecektir.
  • Gerçek müşterilerimiz üründen yararlanabilmektedir.
  • Kur Korumalı TL Mevduat Hesaplarında TCMB tarafından her gün saat 11'de ilan edilen döviz alış kuru dikkate alınır.
  • Hesap açılışı 3, 6, 9 veya 12 ay vadede ürüne özel faiz faiz oranı ile yapılır.
  • Vade sonu geldiğinde TCMB tarafından ilan edilen döviz alış kuru ile hesap açılışındaki döviz alış kuru karşılaştırılır.

Akbank kur korumalı TL mevduat hesabı ile ilgili detaylara bağlantıya tıklayarak Akbank resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

İş Bankası kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı

8- İş Bankası Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

İş Bankası kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı 20 Aralık 2021 itibarıyla yapılan açıklamalar neticesinde oluşturularak müşterilerine sunulmuştur. Kur korumalı vadeli TL hesap ile döviz ve TL birikimlerinizi İş Bankası’nın sunduğu faiz oranlarıyla değerlendirebilirsiz. Ayrıca olası kur değişimlerine karşı birikimlerinizi koruyabilmeniz mümkündür.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı İş Bankası özellikleri;

  • Yurtiçi yerleşik gerçek kişilere ve tasarruf grubunda açılabilir.
  • Yalnızca iş günlerinde saat 11:00 ila 16:00 arasında açılabilir.
  • 92, 181 ve 365 - 366 gün vade ile açılabilir.
  • Söz konusu dövizin TL’ye dönüştürülmesi sırasında ilgili günde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından saat 11:00’de ilan edilen kur kullanılacaktır.
  • Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşerek faiz hakkı ortadan kalkmaktadır.
  • Asgari açılış limiti 1.000 TL’dir.
  • Dövizden TL’ye çevrilen birikimler üzerinden elde edilecek kur korumalı getiriden yalnızca bir kez faydalanılabilecektir.
  • Vade bitişinde hesabın vadesi yenilenmeyerek kapatılmakta ve hesap bakiyesi otomatik olarak vadesiz TL hesaba aktarılmaktadır.
  • Gelir vergisi stopajı uygulanmayacaktır.

İş Bankası kur korumalı TL mevduat hesabı ile ilgili detaylara bağlantıya tıklayarak İş Bankası resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Denizbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı i

9- Denizbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

Denizbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı ile TL birikimlerinizi kurdaki değişimlere karşı koruyabilmeniz mümkündür. Denizbank ile aynı zamanda TL mevduatınıza faiz almaya devam edebilirsiniz. Denizbank sunmuş olduğu bu üründe, vade sonunda, kur artışı ile TL mevduatınıza sunulan faiz oranı kazancı karşılaştırarak en yüksek oran üzerinde müşterilerinin kazanç elde etmesini hedeflemektedir.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı Denizbank özellikleri;

  • Üründen sadece gerçek kişi müşterilerimiz faydalanabilir.
  • Üründe elde edilen getiri stopaj kesintisinden muaftır.
  • Ürün için alt ve üst tutar sınırı bulunmamaktadır.
  • Hesabınızı 3-6-9-12 ay vade ile açabilirsiniz. Ara vade bulunmamaktadır.
  • Hesap sadece DenizBank şubelerinden açılabilmektedir.
  • Vade başlangıcı ve vade sonundaki kurlar için TCMB’nin günlük olarak saat 11:00 itibarıyla web sitesinde açıklayacağı kurlar dikkate alınacaktır.
  • Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde oluşabilecek fark müşteri hesabına TL olarak yansıtılır.
  • Üründe vade süresi boyunca para yatırma/para çekme işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.

Denizbank kur korumalı TL mevduat hesabı ile ilgili detaylara bağlantıya tıklayarak Denizbank resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

QNB Finansbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı

10- QNB Finansbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı

QNB Finansbank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı da diğer özel bankalar gibi müşterilinin kazanç sağlamasına yönelik olarak oluşturulmuş bir mevduat hesabıdır. QNB Finansbank TL ya da döviz olarak elinizde tuttuğunuz birikimleri vadeli mevduat hesabına aktararak finansçı güvencesi ile yatırımlarınıza değer kazanmanızı sağlamaktadır.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı Finansbank özellikleri;

  • Vadeli Mevduat Hesabı sayesinde size özel QNB Finansbank faiz oranlarından yararlanabilirsiniz.
  • 1 günden 1100 güne kadar istediğiniz vadede hesap açtırabilirsiniz.
  • Hesabınız vade içindeki faiz değişikliklerinden ve piyasa koşullarından etkilenmez.
  • Müşteri temsilcimiz gizlilik ve güvenlik ilkeleri bağlamında hesabınızı sizin için birebir takip eder.

QNB Finansbank kur korumalı TL mevduat hesabı ile ilgili detaylara bağlantıya tıklayarak QNB Finansbank resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kur korumalı TL Vadeli Mevduat Hangi Banka Tercih Edilir?

Kur korumalı TL vadeli mevduat hangi banka? Şeklinde yapılan aramalarda kamu bankaları olan Vakıfbank, Ziraat Bankası ve HalkBank’ın başta geldiğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra müşteri sayısını artırmak isteyen pek çok özel bankanın da kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı sunduğunu söyleyebiliriz.

Şekerbank’ın öncelikle karşımıza çıktığını görmekteyiz. Şekerbank tarafından daha öncesinde sunulan “Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı” pek çok kişi tarafından bilinmese de, Türk lirasını koruyarak vatandaşın zarara uğramasının önüne geçmesini sağlamıştır. Şekerbank hesap açılışında belirlenen mevduat faizi ile birlikte vade tarihler arasındaki kur değişim oranını kıyaslayarak yüksek olan oran üzerinden müşterilerinin kazanç elde etmesini sağlayarak kur korumalı TL mevduat sistemine öncülük etmiştir.

Yorumlar