Küba’dan kripto para atılımı gerçekleşiyor

Orta Amerika ülkesi olan El Salvador'un başarılı girişimlerinin ardından Küba da kripto para birimlerini tanıyıp gerekli düzenlemeleri yapma karar aldığını açıkladı.

Küba’dan kripto para atılımı gerçekleşiyor

Küba hükümeti, ülkede yapılan ödemelerde kripto para birimlerini tanıyacağını, konuyla alakalı gerekli düzenlemeleri getireceğini açıkladı.

Resmi Gazete’de yayınlanan kararda, Küba Merkez Bankası'nın bu tür para birimleri için gerekli olan kuralları ve ilgili hizmetleri sağlayanlara nasıl ruhsat vereceğini belirleyeceği ifade edildi.
Merkez Bankası'nın "sosyoekonomik çıkarlar sebebiyle" kripto para birimlerinin kullanımına izin verebileceği belirtilen kararda, devletin operasyonların kontrol edildiğini garanti etmesi gerektiği de bildirildi.

Ayrıca operasyonların yasa dışı faaliyetler içeremeyeceğini de vurgulandı.
Eski Amerika Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı ambargo sebebiyle doların kullanılması zorlaştıkça, bu tür para birimlerinin popülaritesi, ülkede teknoloji ile ilgilenenler arasında attığı belirtiliyor.

Orta ABD ülkesi El Salvador'un başkanı Nayib Bukele, yurt dışındaki vatandaşlarından gelen havaleleri teşvik etmek amacı ile en büyük kripto para birimi Bitcoin'in ülkede yasal olacağını açıklamıştı.

Etiketler