Binance için iyi haber, FCA gereksinimlerin karşılandığını görüyor

Binance, dünya çapında güçlü rüzgarlarla karşı karşıya. Olumlu haberler mutlaka işine yarayacaktır. FCA şimdi kripto borsasının tüm gereksinimleri karşıladığını duyurdu. Ve İngiltere'de tekrar işleme dahil edilmesine izin verildi.

Binance için iyi haber, FCA gereksinimlerin karşılandığını görüyor

25 Ağustos tarihinde, İngiliz Finansal İdare Yetkilisi (FCA) açıkladı Binance tanıştığı gereksinimleri ve bu nedenle tekrar ticarete izin verildi. Son birkaç aydır kripto borsası için zor oldu. Dünya çapında düzenleyici baskıya maruz kaldı. 25 Haziran 2021'e kadar Binance'in FCA tarafından İngiltere'de belirli hizmetler sunması yasaklandı. Ayrıca, tüm tüketicileri düzenlenmemiş kripto borsalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kripto para birimleri ticareti krallıkta düzenlenmemiştir. Ancak otorite, Bitcoin veya örneğin Ethereum üzerinde türevler sunan şirketlerin faaliyetlerini düzenler ve izler. FCA, o sırada kurumsal web sitesinde şunları söyledi:

Binance Markets Limited'in Birleşik Krallık'ta düzenlenmiş faaliyetlerde bulunmasına izin verilmez. Bu şirket daha büyük bir grubun (Binance Group) parçasıdır. FCA'nın gereklilikleri nedeniyle, Binance Markets Limited'in şu anda FCA'nın önceden yazılı izni olmaksızın düzenlemeye tabi faaliyetler yürütmesine izin verilmemektedir. Başka hiçbir Binance Group şirketinin Birleşik Krallık'ta düzenlenmiş faaliyetleri yürütmek için herhangi bir Birleşik Krallık yetkisi, kaydı veya lisansı yoktur.

Binance patronu FCA'nın kararından memnun

İngiliz otoritesi FCA tarafından 25 Ağustos'ta alınan kararla kripto borsası yine biraz daha az düzenleyici baskıya maruz kalıyor. CEO Changpeng “CZ” Zhao da bu konuda rahatlamış olmalı. Çünkü aynı gün tweet attı:

Birkaç yıl önce kripto borsası manzarasını, kripto para tüccarlarının bazen kendilerini kanunların dışında gördüğü bir zaman olan “Vahşi Batı” ile karşılaştırabilirdiniz, bugün daha az vahşi görünüyor. Günümüzde kolluk kuvvetleri çok daha aktif ve kripto borsalarının alım satım faaliyetlerini giderek daha sık kısıtlıyor.

Etiketler