Binance yeniden yetkililer tarafından baskı altında

FCA, öncü kripto para borsası Binance'in etkili bir denetim kapasitesine sahip olmadığı ve kullanıcılara finansal risk oluşturmuş olduğu yönünde uyarı yayınladı.

Binance yeniden yetkililer tarafından baskı altında

Birleşik Krallık Mali Yürütme Kurulu (FCA), çarşamba günü öncü kripto para borsası Binance'in etkili bir denetim kapasitesine sahip olmadığı ve kullanıcılara finansal risk oluşturmuş olduğu yönünde uyarı yayınladı.

FCA'nın 25 Haziran tarihli bildirisi, Binance'in yatırımcılar için ciddi risk oluşturan, karmaşık ve yüksek riskli finansal ürünleri ile ilişkiliydi:

''FCA, şirketin şimdiye kadarki çalışmasına dayalı olarak etkili bir denetim kapasitesi olmadığını düşünüyor.''

FCA, Binance Markets Limited'a gönderilen bildiride şirketin Nisan 2018'de yetkilendirildiği danışmanlık, muhafaza etme ve kripto yatırımlara aracı olma gibi faaliyetlerini durdurmasını talep etti.

Düzenleyici kuruluş, buna ilave olarak Binance'ten FCA'nın "Binance Markets Limited, Birleşik Krallıkta'da hiçbir denetimli faaliyet yürütmeye yetkili değildir" şeklindeki kararını yayınlamasını istedi. Bu, borsanın www.Binance.Com ve diğer bütün iletişim kanalları ve sosyal ağlarda söz konusu kararı yayınlaması manasına geliyor. FCA, ayrıca borsanın canlı reklam tanıtım ve tanıtımlarını kaldırmasını ve "yasal gereklilikleri karşılayabilmek için artığı tüm adımları yazılı olarak doğrulamasını" talep etti.

FCA, Binance'e kısıtlama uygulanmasının üç ana sebebi olduğunu belirtti: Borsanın faaliyetlerini denetimli bir biçimde yürütmemesi, Etkili Denetim Eşiği Koşulu'na uymaması ve tüketicilere yeterli korumayı sunamaması.

Etiketler