Kripto para yatırımcıları dikkat! Artık kripto paralardan vergi alınacak

Kripto paralar ve Bitcoin için bir karar alındı. Alınan karar kripto para yatırımcılarının dikkatini çekti.

Kripto para yatırımcıları dikkat! Artık kripto paralardan vergi alınacak

Bugün, kripto paralar ve özellikle Bitcoin için Avrupa Parlamentosu tarafından önemli bir adım atıldı. Atılan adım kapsamında kripto paralardan vergi alınmasına yönelik kararı onayladı. Diğer yandan da kripto para piyasası 1 trilyon doların üzerine çıkarak bugün ilk kez Bitcoin 13 Eylül tarihinden bugüne kadar 20 bin 469 dolara yükseldi.

Kripto paralardan vergi alınacağının kararı pek çok ülke tarafından hayata geçirildi. Bugün Avrupa Parlamentosundan bir karar alındı. Kripto para işlemlerinden vergi alınacağının kararı alınmasının üzerinden yatırımcıların dikkatini çekti. Avrupa Parlamentosu üyeleri tarafından düşük miktarlı kripto para işlemi yapan kişiler için vergi kurallarının basitleştirilmesiyle ilgili oy kullanıldı. Vergi kaçırmayla mücadele için Blockchain teknolojisinin kullanılma durumu da gündeme geldi.

Kripto paralar vergiye tabii olacak!

Avrupa Parlamentosunda sürekli olarak konuşulan kripto paralar oylanan kararın detaylarında varlıkların kesin bir şekilde tanıma kavuşturulmasının da gerekli olduğu üzerinde duruldu. Yapılan tanımlamaya göre vergiye tabi olan varlığın tespit edilmesi de önemli. Avrupa Parlamentosu, kripto paralar için de vergiye tabi olunacağına değinildi.

Kripto para vergi

Kripto paralar 1 trilyon doların üzerinde!

Mayıs ayında çöküş yaşayan Terra’dan sonra kripto paralarda düşüş yaşandı. Özellikle FED tarafından alınan kararlar sonrası küresel ekonomik sorunlar yaşandı. Bu ay başında 1 trilyon doların altına düşen kripto para piyasası yeniden bu rakamın üzerinde işlem görmeye başladı.

Bitcoin 20 bin doların üzerinde!

Kripto paraların lideri konumunda olan Bitcoin ve Ethereum yukarı yönlü hareket etmeye başladı. 13 Eylül tarihinden itibaren düşüş gösteren Bitcoin bugün ilk kez 20.449 doların üzerinde işlem görmeye başladı. Bitcoin’in hemen ardından Ethereum ve XRP gibi altcoinler de yükselişe geçti. Son 24 saat içerisinde %2 gösteren Ethereum 1357 dolardan işlem görmeye başladı.