Bitcoin (BTC) madenciliği zorluğunun yakında azalması bekleniyor

Bitcoin (BTC) madenciliği zorluğunun yakında azalması bekleniyor.

Bitcoin (BTC) madenciliği zorluğunun yakında azalması bekleniyor

Bitcoin madenciliği zorluğu Ocak ayında görülen seviyelere düşecek ve aynı zamanda kripto para biriminin fiyatı yılın başından bu yana çok daha yüksek bu madenciler için iyi bir haber.

BTC.com madencilik havuzunun tahminlerine göre, bir blok oluşturmak ve ödülleri almak için zorluk faktörünü ölçen madencilik zorluğunun bir günde yüzde 11'den fazla düşmesi bekleniyor.

Bu düşüş üç nedenden dolayı önemli olacaktır:

1. Zorluğu bu yılın Ocak ayından bu yana en düşük seviye olan 20,88 T'ye indirecektir.
2. Geçtiğimiz yıl içinde, daha kesin olarak Nisan 2020'nin başından bu yana, dokuz düşüş meydana geldi. Bu olursa ikinci olacak, ağdaki tarihinin ikinci en büyüğü olacaktır.Kasım ayında yüzde 16 düşüşü majör bir düşüş olmuştu.
3. Zorluk önemli ölçüde düştükçe, Bitcoin yılın başından bu yana çok daha yüksek fiyat noktalarında. 1 Ocak'ta BTC 30.700 dolardan işlem görüyordu. Fiyat o zamandan beri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve şu anda dört ayda yüzde 80 artışla 57737 dolar civarında duruyor.
Madencilik zorluğu, normal 10 dakikalık blok süresini korumak için yaklaşık iki haftada bir (yani her 2016 blokta) ayarlanır. 29 Nisan'da 7 günlük basit hareketli ortalama engelleme süresi 10,8 dakikaydı.

BitInfoCharts.com'a göre, ağın hash oranı veya bilgi işlem gücü yeniden yükselişte. 7 günlük basit hareketli ortalama hashrate 16 Nisan ile 23 Nisan arasında yüzde 21 düştü. O zamandan beri yüzde 16 arttı ve 29 Nisan'da 139.35 Eh/s'de kaldı.

Etiketler