Taksilerde kripto ödeme devri başlıyor

Ödeme şirketleri HIPS ve The Payment House, İngiltere ve İskandinavya'daki taksilerin kripto para biriminde ödemeleri kabul etmesini sağlamak için bir araya geldi. USDC stablecoin ile Kasım 2021'de bir test aşaması başlayacak.

Taksilerde kripto ödeme devri başlıyor

Yakın zamanda yapılan bir duyuruda, mobil ödeme şirketi HIPS ve The Payment House ( İskandinavya'daki taksi şirketleri için ödeme çözümleri sunan) derneklerini duyurdu.

Amaç, İngiltere ve İskandinavya'daki taksilerin Ethereum blok zincirinde kripto para birimlerini kabul etmesini sağlamak.

Bu çözümün lansmanı, Kasım 2021'de gerçekleştirilen bir beta testinden sonra yapılabilir duruyor. The Payment House grubunun CEO'su şunları söylüyor:

Bu yeni ödeme kolaylığı taksi şirketlerinin yeni ekonomide daha fazla fırsat yakalamasına olanak tanıyacağı için Hips ile ortak olmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Anlaşma, çözümün 10.000 İngiliz taksisi ve İskandinavya'da 20.000 taks tarafından kullanılacağını tahmin ediliyor. Ayrıca platform, Merchant Token (MTO) ve USD Coin (USDC) stablecoin'i kabul edecek .

Her iki şirket de kendi teknolojilerinden yararlanarak tüketicilerin gerçek zamanlı olarak kripto para birimi ile kolayca ödeme yapabilmeleri için uygun bir ödeme yöntemi sunacak.

Cryptocurrency ödemesi büyüyor

Bu yeni ortaklık, özellikle bir ödeme aracı olarak kripto para birimleri etrafındaki coşkuyu gösteriyor.

HIPS şirketi tarafından sunulan sistem, kripto para biriminin kullanımına izin veren bir dizi ödeme çözümüne katılıyor. Son zamanlarda, Time Dergisi etti dijital abonelik ödemesi için çeşitli cryptocurrencies kabul edecek ve artık kripto ile Tesla bile alınabiliyor.

Bu yayılmacı politika, PayPal'ın Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini satın almak için bir hizmet eklediğinden bu yana hızlandı.

Son olarak HIPS çözümü, akıllı sözleşmeleri destekleyen herhangi bir blok zinciri için tasarlandı. Ethereum blok zinciri başlangıçta kullanılacak olsa bile, gelecekte Cardano veya Solana gibi diğer blok zincirleri de kullanılabilir.

İngiltere'de başlayacak olan bu sistem tüm dünyaya yayılır mı? Eğer gelirse hangi alanlar için gelebilir?

Şimdilik bu soruların cevabını vermek imkansız Türkiye Cumhuriyeti henüz kripto paraları ve kripto ödemeleri kabul etmiş durumda değil.

Etiketler