KPSS ÖABT ne zaman, saat kaçta? KPSS ne zaman açıklanacak?

KPSS'nin ÖABT oturumu için heyecanlı bekleyiş sürerken adaylar sınava ilişkin detayları araştırıyor. İşte yarın gerçekleşecek ÖABT oturumuyla ilgili bilinmesi gerekenler...

KPSS ÖABT ne zaman, saat kaçta? KPSS ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) 2021 Öğretmen Alan Bilgisi Testi (ÖABT) etabı için bekleyiş sürüyor.

KPSS ÖABT ne zaman, saat kaçta?

ÖABT oturumu 15 Ağustos Pazar günü (yarın) gerçekleşecek. Sınavın sabah oturumu saat 10.15'te, öğleden sonra oturumu ise 14.45'te başlayacak. Adaylar sabah oturumu için 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumu içinse 14.30'dan sonra binalara alınmayacak. Adayların sınav saatinden yarım saat önce sınav binasına giriş yapmaları tavsiye ediliyor.

Sınavda girişte yasak olan eşyalar

Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete gibi ürünler ÖSYM tarafından temin edileceği için şeffaf pet şişe içerisindeki su haricinde hiçbir araç, eşya, yiyecek-içecek içeri alınmayacak. Pet şişe içerisindeki suyun ambalajı çıkarılarak sınava getirilebilecek. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgelerini ve fotoğraflı ve onaylı kimlik belgelerini yanlarında getirmeleri zorunludur.

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM takvimine göre 16 Eylül 2021 tarihinde KPSS'ye ilişkin tüm oturumların sonuçları açıklanacak. Sonuçlar ÖSYM'nin AİS (Aday İşlemleri Sistemi) ekranı üzerinden görüntülenecek.

ÖABT nedir?

ÖABT yani, 'Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi' her öğretmen adayının kamu bünyesinde mesleğini icra edebilmesi amacıyla KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarının ardından girmesi gereken bir sınavdır. 

ÖABT oturumlarına kimler girebilir?

Kendi alanlarında öğretmenlik yapabilmeleri için öğretmen adaylarının, bu sınavda alanlarındaki Türkiye ortalamasını geçmeleri ve gerekli puanı almaları gerekmektedir. Kamu bünyesinde görev alacak bütün öğretmenler için bu sınav geçerlidir. ÖABT oturumu uygulanan öğretmenlik alanları ise şu şekilde:

- Türkçe Öğretmenliği

- Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

- Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği

- İlköğretim Matematik Öğretmenliği

- Lise Matematik Öğretmenliği

- Rehberlik Öğretmenliği

- Sosyal Bilgiler Öğretmenliği

- Yabancı Dil (İngilizce) Öğretmenliği

- Coğrafya Öğretmenliği

- Tarih Öğretmenliği

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği

- Sınıf Öğretmenliği

- İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği 

- Beden Eğitimi Öğretmenliği

- Okul Öncesi Öğretmenliği

- Fizik Öğretmenliği

- Kimya Öğretmenliği

- Biyoloji Öğretmenliği

Etiketler