Kovid-19'dan sonra ortaya yeni bir virüs çıktı!

Dünya henüz Kovid-19 vakarından dolayı toparlanamamışken, iddiaların merkezindeki Çin'den yeni bir virüs haberi daha geldi. Bulunan virüs farelerde tespit edilirken, insanlar üzerinde bir etkisi olup olmadığı araştırılmaya başlandı.

Kovid-19'dan sonra ortaya yeni bir virüs çıktı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Kovid-19 salgını ve varyantlarının etkileri henüz bitmemişken, iddiaların merkezi Çin'den yeni bir virüs haberi geldi. Wuhan Viroloji Enstitüsü’ndeki araştırma görevlileri, bir farede kod adı LsPyV KY187 olan patojeni bulduklarını açıkladı.

 Wuhan Viroloji Enstitüsü’ndeki araştırma görevlileri tarafından bulunan virüsün, her yıl milyonlarca çocuğu enfekte eden ancak son derece hafif olan bir polyomavirüs ailesine ait olduğu açıklandı.

yeni bulnan virüs

Virüsün insanlar üzerindeki etkisi belirsiz

Wuhan Viroloji Enstitüsü’ndeki araştırma görevlileri, bulunan yeni virüsün bilinen herhangi bir patojenle yakından ilişkili olmadığı için insanlar üzerindeki etkisinin belirsiz olduğunu ve daha fazla incelenmesi gerektiğini açıkladı.

Araştırmacılar, yeni virüsün küçük memeli konakçılarında veya insanlarda hastalığa neden olduğu bilinen herhangi bir virüsle yakından ilişkili olmadığını söyledi. Bunun üzerine, “Patojeniteleri (insanlarda hastalığa neden olma yetenekleri) ve potansiyel zoonotik bulaşma riski belirsiz ve daha fazla değerlendirilmesi gerekir.” açıklamasında bulunuldu.

Kovid-19'dan sonra ortaya yeni bir virüs çıktı! - Resim : 2

Kovid-19 virüsünün bulunduğu laboratuvarda ortaya çıktı

Yeni virüsün bulunduğu yer endişeleri kuvvetlendi. Kovid-19, söz konusu laboratuvardan sadece birkaç kilometre uzaklıktaki bir hayvan kesim pazarında yayılmaya başladığı akıllara geldi. Laboratuvar, salgınla beraber dikkat çekerken Çinli yetkililer, laboratuvara yönelik bağımsız soruşturmaları engellemişti ve en eski Kovid-19 hastaları hakkında bilgi içeren önemli verita banlarını silmişti. Ayrıca resmi Kovid-19 teşhislerinden aylar önce gizemli bir grip benzeri virüse yakalanan laboratuvar araştırmacıları susturuldu veya ortadan kayboldu.

Etiketler