Koşulsuz şartsız herkese aylık 918 TL maddi yardım veriliyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her yıl Koşulsuz şartsız herkese aylık 918 TL maddi yardım veriliyor! Son beş yıl içerisinde SGK’ya başvuru yaptığınız takdirde eğer başvuru şartlarını karşılıyorsanız bu yardımdan faydalanabilirsiniz.

Koşulsuz şartsız herkese aylık 918 TL maddi yardım veriliyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her yıl Koşulsuz şartsız herkese aylık 918 TL maddi yardım veriliyor! Son beş yıl içerisinde SGK’ya başvuru yaptığınız takdirde eğer başvuru şartlarını karşılıyorsanız bu yardımdan faydalanabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından müjde verildi! Sigortası olsa bile başvuru yapan kişilere uygun bulunduğu takdirde maddi yardım veriliyor! Son beş yıl içinde SGK’ya başvuru yaptığınız zaman bu yardımlardan faydalanabilirsiniz. Emzirme yardımı, iş görmezlik parası ve cenaze parası ödemeleri başladı. İşte, detaylar…

SGK tarafından herkese 918 TL maddi yardım veriliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre her yıl verilen ve pek çok kişinin faydalandığı çeyiz parası, iş göremezlik parası, emzirme parası ve cenaze parasının bu yıl verilmesi için de hazırlıklar tamamlandı. Bir kereye mahsus olarak verilen bu ödemelerden faydalanmak isteyen kişilerin son 5 yıl içinde başvuru işlemlerini yapması gerekir. Bu yardımların detaylarına gelin beraber bakalım.

SGK tarafından 918 TL Yardım

SGK Süt parası yardımı

SGK Süt parası yardımı annelik sigortasına giren ve 4A’lı olarak çalışan kadınların doğum yapmış ya da doğum yapacak olan kadınlar için eşlerine emzirme ödeneği bir diğer adıyla süt parası yatırılmaktadır. 232 TL olarak belirlenen bu nakit için başvuru yapmanız gerekiyor. Süt parası her yıl değişiklik göstermekle beraber yalnızca bir defaya mahsus olarak verilmektedir.

SGK 65 yaş yardımı

SGK 65 yaş yardımı adı altında verilen ödenekten 800.000 kişi faydalanmaktadır. 827 TL olarak verilen 65 yaş aylığını almak için bazı şartlar aranır. Bu şartlar arasında sosyal güvence, yaş ve gelir durumu gibi şartlar yer alır. 65 yaşını doldurmuş olan vatandaşların herhangi bir sosyal güvencesi olmaması, kişi başına düşen gelirin 852 TL’nin altında olması gibi şartlar aranır. Bu şartlar karşılandığında SGK tarafından 65 yaş aylığından faydalanabilirsiniz.

SGK iş göremezlik yardımı

SGK iş göremezlik yardımı, hastalığı devam eden vatandaşların ve raporu olan vatandaşların günlük kazançlarının üçte ikisini, yatarak tedavi gören vatandaşların da günlük kazançlarının yarısını iş göremezlik ödeneği adı altında vermektedir. Bu ödenek de ayakta tedavi olan hastalar için 59 TL, yatarak tedavi olan vatandaşlar için de 79 TL olarak belirlenmiştir. Bu ödenekten faydalanacak kişilerin Bağkurlu ya da SSK’lı olması gerekir. Başvurular ise e-devlet üzerinden gerçekleştirilecektir.

SGK Cenaze kaldırma yardımı

SGK cenaze kaldırma yardımı 360 gün boyu prim almış ve sigortalı şekilde SGK’dan ayrılan aylık gelirlerini alan kişilerin vefatı durumunda hak sahiplerine cenaze kaldırma yardımı adı altında 918 TL verilmektedir. Ölüm vuku bulunduğu tarihte kişinin sigortası olması koşulu aranmamakla beraber bağkurlular ve emekli bireyler için de bu cenaze kaldırma ödeneği alınabilir. Cenaze kaldırma ödeneği çocuğa ve eşe verilmekle beraber çocuk veya eş yoksa anne, kardeş ya da babaya verilebilir.