KİT'lere döviz satışında kısıtlama kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, son veriler doğrultusunda son aylarda kırılan rekorların ardından KİT'lere sunulan döviz satış işlemlerini kısıtladığını açıkladı.

KİT'lere döviz satışında kısıtlama kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son yaptığı resmi açıklamayla kamu iktisadi teşebbüslerine (KİT)'lere sunulan döviz satışını kısıtladığını duyurdu.

Son gelen bilgiler ve veriler doğrultusunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Mart ayında toplam 3,24 milyar dolarlık döviz satışı yaptı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Şubat ayında KİT'lere yapılan toplam döviz satışı miktarı ise 5,4 milyar dolarla rekor kırmıştı. Gelen rekorun ardından KİT'lere döviz satışında kısıtlamaya giden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, son beş ayda KİT'lere yapılan döviz satışı toplam miktarının 18 milyar doları aştığını da doğruladı.

2021 yılına bakılacak olursak, o yılın tamamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın KİT'lere yaptığı döviz satışı 6,1 milyar dolar seviyelerinde bulunuyordu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın BOTAŞ’a 2015 ile 2020 yılları arasında toplam döviz satışı ise 45 milyar dolar olarak kaydedilmişti. İlk olarak Aralık 2014 tarihinde kamu iktisadi teşebbüslerine döviz satışına başlayan TCMB, 2021 yılının Ocak-Mayıs ve Temmuz-Eylül aylarında ise bu alanda döviz satışı gerçekleştirmemişti.