Kentsel dönüşümün gelişmesini sağlayacak yeni bir adım atılıyor!

Kentsel dönüşümün gelişmesi ve aynı zamanda hız kazanması için belediyeler yeni bir adım atmaya başladı. Bakan murat kurum ise bu konu hakkında detaylı bir şekilde açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümün gelişmesini sağlayacak yeni bir adım atılıyor!

Bakanın yapmış olduğu bu açıklamada ise kentsel dönüşüm kapsamında daha iyi bir döneme giriş yapıldığı ve aynı zamanda belediyelerin iller bankası kapsamında almış oldukları kredilerin faiz oranlarının yarısını vatandaşlar tarafından karşılandığını dile getirdi

Kentsel dönüşüm Türkiye’nin her bölgesinde riskli olan konutların tekrardan yenilenmesi için yapılmaya karar verilmişti. Kentsel dönüşüm için ise her geçen gün yeni bir adım atılıyor ve şu ana kadar ise 3 milyon eski konut yenilenmiş bulunuyor. Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı ise bursa ilinde önümüzdeki günlerce 2 milyar yatırım ile birçok konutun yeniden dönüştürülmesine yardımcı olacaktır. Bakan murat kurum ise yeni yapılan bu konutların temel atma törenine gidiyor ve orada açıklamalarda bulunuyor. Yapmış olduğu son açıklamada ise bakan kurum; kentsel dönüşümde şu anda artık yeni bir döneme girildiğini, belediyelerin bankadan belirli bir oranda faiz aldıklarını ve almış oldukları bu kredilerin faizlerinin ise bizler tarafından karşılandıklarını dile getirdi. Yeni alınan bu kararın ise belediyelerin hızlı ve rahat bir şekilde hareket edeceğini, bu durumda da daha hızlı bir şekilde kentsel dönüşümün olacağını dile getirdi. Tek gayelerinin ise milleti mutlu etmek sağlığını, mal kaybını ve aynı zamanda can kaybını korumak olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşümün gelişmesini sağlayacak yeni bir adım atılıyor!

Bakan Kurum 2 milyar yatırım yapıldığını söyledi 

Bakan kurum yapmış olduğu açıklamalarda Bursa’da toplamda 2 milyar kadar yatırım yapıldığını ve bu yatırımlar ile de birçok konutun yeniden hayata geçirileceğini söyledi. Şu anda ise Yıldırım Mevlana Mahallesi'nde 644 konutun ve aynı zamanda 177 tane dükkânın temellerinin atıldığını dile getirdi. Orhangazi'de ise iki dükkân ve aynı zamanda 292 konutun yeniden hayata geçirildiğini söyledi. Mustafa Kemal Paşa'da birçok caminin ve okulun altyapısının yapıldığını 150 tane işletmenin ve aynı zamanda 404 tane konutun yeniden hayata geçirileceğini dile getirerek açıklamalarda bulundu. 

Etiketler