Gaz kesintileri kapıya dayandı! Ülkeyi zor günler mi bekliyor?

Geçtiğimiz gün enerji bakanı olan Fatih Dönmez gaz depoları ile alakalı açıklamalarda bulundu. Ancak Chp Genel Başkan Yardımcısı olan Ahmet Akın yapılan bu açıklamanın EPİAŞ ve aynı zamanda BOTAŞ ile çelişkili olduğunu açıkladı.

Gaz kesintileri kapıya dayandı! Ülkeyi zor günler mi bekliyor?

Yapılan açıklamaya göre Silivri deposu ve aynı zamanda Tuz Gölü deposunun yüzde 82 oranında dolu oldu enerji bakanı Fatih Dönmez tarafından bildirildi. Daha sonra ise Chp Partisi'nin genel başkan yardımcısı olan Ahmet Akın ise bu verilerin çelişkili olduğunu dile getirdi. Ahmet Akın Rusya'da meydana gelen teknik arıza sebebiyle Avrupa’ya doğalgaz gönderen Kuzey Akım Atışı'nın belirli oranda azalmasının kışın doğalgaz krizi yaratacağını söyledi. Bu oranının ise % 20'ye kadar azalış göstereceğini ve bununda bir sorun olduğunu kaydetti.

Gaz bulunmayabilir!

Ocak ve Şubat 2022 tarihlerinde raporlara bakıldığında geçtiğimiz seneler ile stok oranının %40 azaldığı görüldü. BOTAŞ ve aynı zamanda EPİAŞ verileri açıkladı ve yapmış olduğu bu açıklamada ise yer altında bulunan depolarda 2.9 milyar kadar doğalgazın olduğunu ve depoların ise şu anda % 69 oranında dolu olduğunu dile getirdi.

Gaz kesintileri kapıya dayandı! Ülkeyi zor günler mi bekliyor?

Ahmet Akın konu ile ilgili açıklamalarda bulundu

Ahmet Akın ise yapmış olduğu açıklamada eğer ki kış mevsiminde Avrupa’da bir kriz meydana gelir ise; kriz sebebiyle doğalgaz bulmanın imkansız olduğunu dile getirdi. Kış mevsiminde doğalgaz tüketiminin sabit kalması ile de neredeyse 8 milyara kadar doğalgaz açığının olduğunu söyledi. Bu sebeple de LNG de geç kalınmamasını, eğer geç kalınır ise kışın doğal gazın zor bulunacağını söyledi.

Enerji bakanı olan Fatih Dönmez in yapmış olduğu açıklamalarda kış mevsiminde herhangi bir sorun yaşanmayacağı ve yeteri kadar doğalgazın bulunduğu getirilmişti. Ancak Chp Genel Başkan Yardımcısı olan Ahmet Akın yapılan bu açıklamanın karşısında çelişkiler olduğunu ve bu çelişkilerin sonucunda ise doğal gaz sıkıntısı yaşanabileceğini dile getirdi. Bunun için ise genel başkan yardımcısı Ahmet Akın'ın gerekli önlemlerin mutlaka alınması gerektiğini, eğer önlemler alınır ise kış mevsiminde bir sorun yaşanmayacağını fakat önlemler alınmaz ise kış mevsiminde doğal gaz sıkıntısı yaşanacağını dile getirdi.

Etiketler