Katy Perry, Theta Network'te NFT'yi başlattı

Yılın başında, kripto pazarındaki haber durumuna hakim olan DeFi-Space'di, ancak bir süredir her gün yeni haberler yayınlayan değiştirilemez tokenler (NFT) oldu. NFT-Newsticker'da kendimizi sektöre adadık ve gelişmelerden her zaman haberdar oluyoruz.

Katy Perry, Theta Network'te NFT'yi başlattı

Katy Perry ilk NFT'yi başlattı

Pop şarkıcısı Katy Perry, NFT Hypetrain'e atladı ve ilk NFT'sini yayınladı. Kaliforniyalı bunu Twitter üzerinden duyurdu. Buna göre, dijital tek seferlik eserler bu yılın dördüncü çeyreğinde Theta ağında yayınlanacak.

Hayranlar, NFT Drop için özel olarak oluşturulmuş bir web sitesine kaydolarak, dijital bir koleksiyoncunun eşyasını “gerçek bir deneyim” ile güvence altına alan ilk kişiler arasında yer alabilir.

Jay-Z, Sotheby's'de “Reasonable Doubt” NFT satıyor

Sadece birkaç gün önce, Roc-A-Fella Records'un kurucu ortağı Damon Dash, Jay-Z'nin “Reasonable Doubt” albümünü NFT olarak satma planlarını askıya almak zorunda kaldı. Nedeni: BTC-ECHO'nun bildirdiği gibi plak şirketi, haklardan yeterince büyük bir paya sahip olmadığı için planını dava etmişti.

Ancak rapçi Jay-Z, NFT alanından tamamen dışarı itilemedi. Artık bilindiği gibi, 1996'daki ilk albümünün kapağının NFT'sini Sotheby's'de NFT olarak satmak istiyor.

Makul Şüphe NFT olarak gelmiyor

Roc-A-Fella Records'un üç kurucu ortağından biri olan Damon Dash, muhtemelen Jay-Z'nin adına gerçek para kazanmak istiyordu. Ancak planın aksine, plak şirketi kurucusunun başarılı rapçinin ilk albümü olan “Reasonable Doubt”ı NFT olarak satmasına izin verilmiyor. Yani 1 Temmuz'da New York bölge mahkemesinde görülen duruşmaya kadar Damon Dash'in ayaklarını sabit tutması gerekiyor. Bunun arka planı, Roc-A-Fella Records tarafından NFT satışına karşı yapılan ve şu anda kabul edilen bir şikayettir. Sebep: "Makul Şüphe"nin telif hakları, yalnızca Damon Dash'e değil, bir bütün olarak etikete aittir.

CNN tarihi anları NFT olarak satıyor

ABD haber yayıncısı CNN, yayın geçmişinden tarihi anları NFT olarak satıyor. Şirket bunu web sitesinde duyurdu. NFT, şirketin ABD başkanlık seçimleri, Berlin Duvarı'nın yıkılması veya uzay aracının Mars gezegenine inişi gibi tarihi olaylar gibi 41 yıllık tarihinden özel anların kayıtları olacak.

Kampanya Haziran ayının sonunda başlayacak ve ardından sınırlı sayıda tokenize edilmiş an art arda altı hafta boyunca açık artırmaya çıkarılacak. Mekan, NBA Top Shot gibi başarılı NFT projelerinin temelini oluşturan Flow blok zinciri olacak.

Etiketler