Kasım ayında yatırımcısına en fazla kazandıran 5 kripto para

Kripto para piyasası, oldukça hareketli geçen kasım ayını tamamlamış oldu. Peki kasım ayında en fazla değer kazanan altcoinler hangileri oldu?

Kasım ayında yatırımcısına en fazla kazandıran 5 kripto para

Kasım ayı içerisinde kripto para piyasasında pek çok altcoinde birtakım hareketlilikler yaşandı. Piyasada görülen oynaklık sebebiyle dalgalı bir ayı tamamlamış olduk. Kasım ayında piyasa değeri açısından 100 kripto varlık arasında en fazla kazandıran 5 altcoin başlıca şöyle:

1. Gala Games (GALA)
2. The Sandbox (SAND)
3. Loopring (LRC)
4. Crypto.com Coin (CRO)
5. Kadena (KDA)

Gala Games (GALA)

Kasım ayında yatırımcısına en fazla kazandıran 5 kripto para - Resim : 1

Blockchain oyunlarından meydana gelen, ekosistem oluşturmayı hedefleyen bir GameFi platformu olan Gala Games, tek bir oyun değil; daha çok eğlenceyi ön plana alan ve arka planında blockchain olan pek çok farklı oyun sunmaktadır. Oyuncuların blockchain oyunları oynayabileceği ve oyun içi NFT varlıklarını alıp satabilecekleri bir platformdur. Oyuncular öte yandan hangi oyunun geliştirilmesi gerektiğini ya da oylama yolu ile fon sağlanması gerektiğine karar verebilirler. Gala games, kasım ayında yüzde 611.59 oranla yatırımcısına en fazla kazandıran coin oldu.

The Sandbox (SAND)

Kasım ayında yatırımcısına en fazla kazandıran 5 kripto para - Resim : 2

Sandbox, merkezi olmayan bir sanal oyun dünyasını çalıştıran Ethereum üzerinde çalışan bir yazılımdır. Sandbox aslında, oyuncuların LAND adı verilen dijital arazileri satın alabilecekleri ve diğer kullanıcılarla paylaşmak için bunların üzerinde deneyimler oluşturabilecekleri türde bir oyundur. Sandbox geçen kasım ayında yüzde 319.53 oranla en fazla kazandıran ikinci altcoin oldu.

Loopring (LRC)

Kasım ayında yatırımcısına en fazla kazandıran 5 kripto para - Resim : 3

Merkeziyetsiz borsaların (DEX) oluşturulması için tasarlanan bir protokol olan Loopring, merkezi kripto para borsalarının dezavantajlarını hafifletmek için merkeziyetsiz bir değişim sunmayı amaçlar. Loopring'in amacı, merkezi emir eşleme ile merkeziyetsiz blockchain üstü işlem anlaşmasını, hem merkezi hem de merkeziyetsiz borsaların en iyi analrını alarak hibrit bir hizmet sunmaktır. Böylelikle daha yüksek verim sağlamayı hedefler. Loopring, geçen ay yüzde 251.94 oranıyla en fazla kazandıran coinlerden biri oldu.

Crypto.com Coin (CRO)

Kasım ayında yatırımcısına en fazla kazandıran 5 kripto para - Resim : 4

Finans hizmetleri şirketi Crypto.com tarafından geliştirilen, merkeziyetsiz ve açık kaynaklı blockchain ağı Crypto.com Chain'in yerel kripto para birimidir. 'Herkesin cüzdanına kripto para dahil etme'yi hedefleyerek çalışmalarını yürüten geliştiriciler, 2018 yılının sonunda CRO para birimini piyasaya sürdü. Crypto.com Coin, kasımda yüzde 249.37 oranı ile bu listede dördüncü sırada yer aldı.

Kadena (KDA)

Kasım ayında yatırımcısına en fazla kazandıran 5 kripto para - Resim : 5

Kasım ayında yüzde 140.53 oranıyla en fazla kazandıran altcoinler arasında beşinci sırada yer alan Kadena, Blockchain'in dünyanın etkileşim ve işlem yapma konusunda devrim niteliğinde olabileceği fikri üzerine kurulan bir projedir. Kitlesel benimsemeye ulaşmak için zincir teknolojisi ve onu iş dünyasına bağlayan ekosistemin sıfırdan tekrar tasarlanması gerektiğini düşünen Kadena kurucu ekibi, tescilli bir zincir mimarisi yarattılar ve blok zincirinin iş için daha önce ulaşılamaz olduğu düşünülen hız, ölçek ve enerji verimliliğinde alışmasını sağlayacak araçlar oluşturdular.

Etiketler